En krämig citronsill passar perfekt till sillbordet när man vill ha lite olika varianter av sillar. Denna krämiga men ändå fräscha sill passar fint till både påsk och midsommar. När sillen är en given del av bufféer och smörgåsbord.
Krämig citronsill
Ingredienser:
1 förp 5-minuters–sill
4 dl crème fraiche
2 ½ dl fint skuren salladslök
1 dl hackad dill
1 msk pressad citronsaft
3 nypor flingsalt
vitpeppar
Gör så här: Häll av sillen och skär filéerna i mindre bitar. Lägg i en bunke.
Vänd ner crème fraiche med sillen och blanda i salladslök och dill. Pressa i citronsaft och smaka av med flingsalt och vitpeppar.
Kan serveras omgående men blir bäst om den får stå i kylen över natten.
Fler sillrecept? Kanske något av dessa kan passa
• Gurksill med pepparrot, dill & vodka
• Vitlöks- & kaprissill
• Currysill
• Brantevikssill
• Modern sillsallad med äpple, selleri & kapris