Följ mig:
Påsk Vår

Musiklista för påsken – på beställning

20 mars, 2021

Klart påsken också ska ha en spellista. Jag skrev förra veckan på instagram att jag nog tyckte påsken förtjänade lite mer kärlek, så som en spellista. Ja julen har ju hur många låtar som helst. Lite på skoj men ändå på riktigt kände jag. Men varför inte en Easter Hits Vol 1? ha ha!

Jag var inte ensam om att känna detta och flera skrev att de ville ha en lista. Nu är ju era ord min lag så så klart har jag gjort en lista för påsken; och HÄR är listan.

Ska erkänna att så värst mycket påsk just kanske det inte blev (finns ingen I’m dreaming of a yellow Easter tex) utan mer en lista med vår, ljus, luft och glädje. Låtar som jag känner ljus till. Kanske bara jag men jag hoppas du ska gila den.

Saknar du någon låt? Säg till mig då.

Här var det påsk, eller hur??! Påskigare bukett får jag leta efter. Och igår sa jag att jag skulle döpa mina buketter så vad blir då denna? Soluppgång över daggig trädgård med nyvakna fåglar. Ja, så får det blir.

De här små piprensehönorna fick jag från mamma. Hon har sparat en hel del gammalt påskpynt. Tror jag minns att jag tyckte dessa var gräsliga som barn. Så moderna och tråkiga. Och nu, 40 år senare så älskar jag dem. Allt går i vågor.

Kanske man kan göra sådan själv? Jag gjorde ju små ägg med piprensare HÄR. Läge att testa gammal teknik alltså.

Så, känner du det daggiga gräset under fötterna och solen som väcker fåglarna? Lite va?

Nu tar vi lördag. ha det bästa!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Emma 20 mars, 2021 at 08:29

  Låttips till listan😊! Nu grönskar det-Timbuktu & Hederos. Hörde den igår och fick såna vårkänslor 🐣🦋🌱💛. Vilken underbar idé med en påsklista! Ha en fin lördag. 🌸

  • Svara Helena Lyth 25 mars, 2021 at 09:00

   Hej Emma. Det är min absoluta favoritlåt och den sjunger jag varje valborg och midsommar. Och lite titt som tätt för den texten ger alltid hopp. Tyvärr var jag inte så förtjust i Timbuktus version. Och jag som annars bara älskar hans musik. Men ska ge den en chans till. Men annars är det toppentips med Nu grönskar det. Den måste med. TACK!

   Kram
   Helena

 • Svara Anja 20 mars, 2021 at 08:38

  Tack för listan! Och din fina blogg! Finns så mycket i arkivet! Uppskattar att du länkar till dina gamla inlägg som man glömt bort eller missat! Det är super!!!
  Vet inte om det redan varit uppe på tapeten, men finns det möjlighet att swisha när man donerar till din blogg istället för att betala med kort. Det hade varit smidigt och fler hade nog donerat till din fina blogg då! Den är uppskattad!

  • Svara Helena Lyth 25 mars, 2021 at 08:58

   Hej Anja och tack snälla för dina fantastiskt snälla ord. TACK!
   Jag hade möte med de som håller i donationstjänsten och de har samtal nu med Swish men då företaget är nordiskt och sitter i Danmark ska det först skapas ett svenskt kontor för att det lagligen ska gå att genomföra. Tänk vad man lär sig varje dag. Jag hoppas det går att få igenom snart då jag vet att många önskar den lösningen.

   Kram
   Helena

 • Svara Linda 20 mars, 2021 at 12:37

  Har 2 låtförslag till listan
  Gullefjun och sen påsklåten med Tomas Järvheden
  Mvh Linda

  • Svara Helena Lyth 25 mars, 2021 at 08:56

   Ah, vad bra – måste genast kolla in.

   Kram
   Helena

 • Svara Lena 20 mars, 2021 at 12:40

  Har laddat ner spellistan, vilken härlig blandning!! Perfekt vår inspirerad lista, TACK för inspirationen!!💛🐥🐣☀️💚

  • Svara Helena Lyth 25 mars, 2021 at 08:55

   Hej Lena. Vad glad jag blir. Tack för din hälsning.

   Kram
   Helena

  Lämna en kommentar

  Close