Vitlöks- och timjansdoftande påskalamm
Ingredienser:
1 kg lammstek, utan ben
5 vitlöksklyftor
10 grenar färsk timjan
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
50 g smör
Gör så här: Värm ugnen till 175 grader°. Stick lammsteken med en smal vass smal kniv och gör 5 – 7 hål. Skala vitlöksklyftorna och dela dem om de är stora. Lägg en vitlöksklyfta (eller en halv klyfta) på två grenar färsk timjan. Vik över timjansgrenarna och tryck ner timjan och vitlök i hålen i steken.
Gnid in salt och peppra köttet. Bind upp steken. Smält smör i stekpanna och bryn steken på hög temperatur runt om hela.
Stick in en stektermometer på det tjockaste stället. Lägg lammsteken i en ugnsform och ställ på galler mitt i ugnen. Låt steken gå till 60 grader innertemperatur. Ös köttet några gånger med skyn från formen under tillagningen.
Ta ut och låt lammsteken vila i 10 – 15 minuter under folie innan servering. Skiva upp och servera.