Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

13 april, 2020

Vispade & fluffiga stekta ägg. Roligare helt enkelt

Vispade och fluffiga stekta ägg är ju helt perfekt när det inte känns superspännande med ett hederligt vanligt stekt ägg rätt å slätt. Inga fler ingredienser, fortfarande bara ett ägg men blir ju något helt annat. Som sonen sa nu till lunch: det var väldigt mättande, känns som två ägg. Mycket intressant.

Och sedan måste jag säga att det äg ju väldigt vackert. Som stora fluffiga äggbakelser eller som moln. Och kanske man kan säga att det är en fusksufflé? Lite så tycker jag konsistensen blir på vitan i alla fall.

Sedan så är det en smaksak om man vill ha rinnande eller fast gula. Jag är i team lös

Vispade & fluffiga stekta ägg

Ingredienser:
ägg

Gör så här: värm ugnen till 120°. Knäck äggen och separera vitorna i en bunke, gärna en metallbunke då det ger fluffigare vita. Låt gulorna vara kvar i äggskalen. Vispa vitorna kraftigt till ett hårt skum med elvisp.

Lägg bakplåtspapper på en plåt och fördela i stora fluffiga klickar, lika många klickar som ägg som använts. Gör en liten hålighet för gulan och häll försiktigt över gulan på den fluffiga vitan utan att gulan ska spricka.

Sätt in i mitten av ugnen och grädda tills ägget är som du vill ha det. Mina var inne i 10 minuter och gulan var lös men vitan helt genomgräddad, fast fluffig.

När jag nu ser bilderna så ser de nästan ut som popcorn faktiskt.

Så vackra vispade och fluffiga ägg. Som äggmoln kanske?

Serverade med nypa flingsalt. Detta var verkligen kul att testa och något jag absolut vill göra igen. Jag tänker att det skulle vara både gott och vackert att toppa en pyttipanna med. Som en krona på verket kan man säga.

Comments (3)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.