Ugnsbakade vindruvor – gott ljummet tillbehör

Har du testat ugnsbakade vindruvor? Varma rostade vindruvor i ugn är en ny favorit. Så gott tillbehör till ost men även till annat salt som chark och plock. Jag fick tipset om att ha i couscous och det låter ju perfekt. Som annars gärna har sultanrussin i sig.

Hur smakar ugnsbakade vindruvor? Ja det blir mer av vindruvorna skulle jag säga. Att sötman i dem förstärks samt att sältan ger dem en ny nivå kan man säga.

Ugnsbakade vindruvor

Ingredienser:
Klasar av blå vindruvor
olivolja
flingsalt

Gör så här: Sätt ugnen på 200°. Skölj vindruvorna och låt rinna av ordentligt på kökshandduk.

Lägg bakplåtspapper på en en plåt och lägg ut klasarna av vindruvor. Sära lite på grenarna så klasarna ligger så plant som möjligt.

Ringla över olivolja och strössla över flingsalt. Om man gillar rosmarin kan färsk rosmarin läggas bland klasarna.

Baka nu vindruvorna mitt i ugnen i 20-30 minuter. Ta ut och låt svalna något då vindruvorna är brännheta inuti direkt från ugnen.

Lägg de hela klasarna bland ost på plockbricka eller knipsa grenar och placera på tex burrata på en förrättstallrik. Eller till ugnsbakad fetaost. Eller det grillade köttet. Eller till… vad som helst. Du fattar!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x