Följ mig:
Maträtter Smårätter & plockmat

Snabba lunchen med färdigkokta rödbetor & fetaost

17 juli, 2019

Okej, jag erkänner, det här ser ju inte så mycket ut för världen så att det förtjänar ett helt eget blogginlägg men så många gånger jag räddats av de vakuumförpackade färdigkokta rödbetorna. De är verkligen toppen och kan vara en sådan där sak som ligger hemma och när man, hoppsan, missat att fixa lunch eller middagstillbehör.

Både jag och barnen gillar verkligen rödbetor så det är ett säkert kort här hemma. Men mest är det jag som tar dem som lunch när jag jobbar hemifrån.

Funkar kalla att bara skära till och ha som tillbehör men jag gillar dem bäst skivade och stekta.

Skär i skivor och steker i smör. Flingsalt och nymalen svartpeppar. Och så tjoff var det klart.

Funkar till så mycket men med fetaost och vårlök är det i all sin enkelhet alldeles, alldeles underbart. Som en lättare måltid eller som tillbehör till grillat. Mums!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Susanne Klaesén 17 juli, 2019 at 17:02

  Brukar också använda dem, men gör de i ugnen med lite olivolja, salt, peppar, honung och fetaost. ?

 • Svara Karin Contet 7 juli, 2022 at 12:30

  En så vanlig entrérätt här i Frankrike men jag har aldrig tänkt på att man kan steka dem. Här köper jag oftast de ugnsbakade i lösvikt, de vacuumförpackade får bli i nödfall. Men så har jag också nära tillgång till en stor frukt- och grönsakshall med både kokta och ugnsbakade i lösvikt. Nu när hela familjen samlas i vårt sommarhus på franska Atlantkusten ska jag prova att steka i skivor och smula över fetaost. Här har vi en fantastisk matmarknad runt hörnet. Jag älskar vår tillvaro här i Chatelaillon-plage!
  Du är en inspirationskälla Helena! Sedan ett par år tillbaka är det ditt recept på chokladkola som gäller hos oss efter att i alla år kört min mammas recept. Det du! Kan man få bättre betyg?! 😉
  Allt Gott/Karin

 • Lämna en kommentar

  Close