Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

30 december, 2023

Festliga nyårssnittar med mig

Mamma ringer: ”Men du är ju i tidningen!” skriker hon i någon sorts blandning av stolthet och överraskning. ”Va, är jag? Varför då?” svarar jag och blir livrädd. Min naturliga respons på allt är nämligen att jag gjort fel. Blev jag inkallad av chefen eller om nån säger ”vi måste prata” så tänker jag alltid att jag gjort nåt helt uppåt väggarna och det är huvudet ut först. Aldrig förväntar jag mig ”fasen vad bra det blev”.

”Det är bilder från din bok och på dig” fortsätter mamma. ”Phu!” slank ur mig men sedan undrar jag vad jag nu skulle ha kunna ha gjort som skulle kunna hamna i dagspress liksom. ”49-åring pysslade med orena tomatpurétuber – hälsorisk!” Rimligt…

Det var en bilaga som lyft att min bok vunnit pris i Årets matlitteratur och visade mina nyårsnätter från den. En jätteära, tack Vinsider!

Festliga nyårssnittar med mig

Och vilka är dessa festliga nyårssnittar? Jo dessa:
Jordärtskockssoppa
Friterade röstibollar
Rockefellermusslor
• Hjärtsallad med lök & chèvre

Jag ser att jag inte berättat detta på bloggen. Katastrof ju. Men ja, jag vann pris för min bok Vardagsvackert & festfyrverkeri. Så så så kul. Jag ska skriva mer om det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.