Ingen högtid utan köttbullar! Speciellt för barnen som kanske inte slukar sill med god aptit. Och här har vi då en midsommarvariant ihop med falukorv och grönsaker. Kanske dessutom ett smart sätt att få de små firarna att även få i sig nyttigheter från växtriket av bara farten…
Mat till midsommar för barn – midsommarstång av köttbullar
Ingredienser:
500 g blandfärs
1 gul lök
1 dl mjölk
½ dl vispgrädde
4 msk ströbröd
1 ägg
1 ½ tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Smör till två stekningar
Midsommarstång:
2 grillpinnar
steksnöre
Falukorv
Morot
Smågurkor
Rädisor
Liten flagga
Gör så här: Blanda mjölk, grädde och ströbröd och låt svälla i 5 minuter.
Skala och finhacka löken, stek i smör. Låt svalna.
Blanda blandfärs med ströbrödsvätskan och den stekta löken.
Rulla färsen till små köttbullar och stek i omgångar i stekpanna med smör.
Klipp av 1/3 av en av gillpinnarna och surrar fast det med stektråd ungefär 1/3 upp på den andra grillpinnen.
Skär skivor av gurka, morot och rädisor, stek falukorvsskivor.
Trä på köttbullar varvat med grönsaker och falukorvsskivor på ”armarna” på midsommarstången.
Sätt pricken över i med en flagga i topp.