Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

20 juni, 2023

Ingen sol i helgen men åt på Solen & såg the Weeknd

När jag öppnade min julklapp från maken och såg biljetter till The Weeknd blev jag överlycklig. Wow, en sådan där konsert jag verkligen vill gå på men inte är sånt jag är snabb på bollen med. Ofta när jag hör att en artist är i stan som jag vill se så är så klart biljetterna slut. Så glad att ha en make och vänner som har bra planering. Och en lång längtan till juni började.

Konserten var i Tele 2 Arena och maken bokade bord i närheten – på Solen. En av de där nya hetaste restaurangerna som det är svårt att få bord på. Återigen var han snabb. Kan vara den bästa julklappen nånsin ju.

Det är i det gamla Slakthusområdet det nu börjar puttra av krogar, barer och nattklubbar. Stockholm har äntligen fått liv i sin version av Meatpacking District i New York och Kødbyen i Köpenhamn.

Restaurangen må heta Solen men den lös med sin frånvaro efter en månad av blåa himlar just denna dag ha ha.

Utifrån en liten hemlig entre men man ser de stora takfönstren ovanpå vilket avslöjar en del.

Ljuset där inne! Alltså så underbart och väldigt skandinaviskt i inredningen.

Men maten är allt annat än skandinaviskt. Ja jag skulle säga att exakt alla världsdelar finns representerade på menyn.

Och det där spettet med Ibericofläsk och bläckfisk – skynda att boka och beställ. I den stora grillen i köket skapas de mest underbara grillrätterna och denna bläckfisk fick mig att färdas till Medelhavet på en gång!

En mycket god måltid fick sitt slut för nu var det ju dags att promenera bort till Tele 2 Arena.

Och det är något speciellt att gå mot en konsert för det är som oftast väldigt blandat folk men alla har en sak gemensamt: kärlek till musiken vi ska lyssna på.

Jag har värsta konsertvåren; först Beyonce, sedan Depeche Mode och nu The Weeknd. Tre helt olika konserter kan jag säga med facit i hand.

Jag hittade det rödaste damrummet i stan tror jag. Energin flödar ha ha.

Och sen hände detta! Vi hade ståplatser och redo för svettig dans nära en massa konsertbesökare men maken träffade kollegor som var på jobb och hade bokat en loge. Och det fanns faktiskt plats för två till! Så hejsan hoppsan så var vi värsta VIParna och stod på första plats! Och med gratis popcorn i massor! Hur bra blev inte det då!!??

Jag var först lite orolig för upplevelse i att stå på sidan och inte mitt i smeten med all den puls det ger. För jag var redo för dans nämligen. Men jag är inte den som inte dansar oavsett vara jag än är så jag körde på och dansade mitt allra mesta och bästa ändå. Och med den enorma show The Weekend bjöd på så var det inte svårt att dras med.

För sjutti helskotta vad han bjöd på show. Hans scen var inte en klassiker kortändescen utan den gick genom hela rummet. Delade ståplatserna i två delar. Så han och dansarna rännde över hela golvet så exakt alla kom nära på nåt sätt kan man säga.

Jag hörde att det betydde att publiksiffran blev 6000 färre för att scenen tog sådan plats. Upplevelsen före intäkter då. Respekt!

Enorma strålkastare som liksom laser skar luften, enorma eldklot som for upp ur scenen så värmen blev otrolig även för oss som stod så långt bort, alla i publiken fick ett armband som blinkade i takt med musiken och sedan ett fantastiskt ljud i rummet. Jag är fortfarande blown away.

Och så denne kille, karl, man – Abel Tesfaye. Att han skapat hit efter hit efter hit är vi alla nog överens om men hur är han live. Hur sjunger han i en sådan här stor arena? MAGISKT!!!! Jag tyckte hans röst var ännu bättre live än på skiva (säger man skiva nu för tiden????)

Med en enorm glädje och energifylld kropp tog vi tvärbanan hem. Och än en gång konstaterade vi att konsertbiljetter i present är den bästa. Nu måste jag se vad jag kan ge tillbaka i julklapp…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.