Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 juni, 2023

Tiden för filmjölksluncher är här

Det finns vissa saker som är givna; precis som julmust i december och ägg vid påsk så är det de lätta luncherna på sommaren. Lätta av flera anledningar så som att de inte är så tunga och skogshuggarmättande och även lätta att fixa. Det ska inte krånglas så mycket liksom. Fram med tetran och lite grejer att ha i – klart!

Jag vet att jag inte är ensam om att ha minnen av filmjölksluncher. Det blev jag varse när jag postade bilder från DETTA inlägg.

Och nu när värmen är så galen så är dessa luncher än mer passande. Det är sommarlov men barnen har aktiviteter så jag är fortfarande hemma själv “på jobbet” så jag behöver bara fixa lunch till mig själv och då är detta smidigt. Och tar gärna en paus i trädgården.

Det gäller att ge sig själv lite guldkant på vardagen så med en snygg bricka blir jag lite glad. Det slår mig också att exakt allt på brickan (och den med) är second hand utom tygservetten och skeden (och maten så klart ha ha). Det är också en given sak på sommaren, känslan av att det är lite ärvt och varit med länge.

Det slänger jag med som en bonus i detta inlägg: hur vi gör om vårt vardagshus till vårt sommarhus. Jag skrev om att inte äga ett andra hus HÄR utan vi väljer att göra om vårt hus till en lite somrigare variant samt att hyra semesterboenden. När vi kom fram till detta var det ett enormt lugn inom mig som spred sig. Att vi är hemma hela tiden. Och jag behöver “bara” bry mig om en trädgård, ett kök, en tvättstuga, ett avloppssystem, en laddning av dammsugspåsar osv. Jag slipper att ha dåligt samvete för den plats jag just då inte är på.

Så klart är det helt fantastiskt att få äga ett hus med trädgård så att jag kan ha det så men det är nästan lite av en “norm” i vissa kretsar att ha ett andra boende; sommarstuga, fjällstuga eller utomlandslägenhet så vill jag lyfta fördelen med att hyra. Du kan se olika ställen varje semester, uppleva fler kulturer och smaker. Det har jag insett är viktigt för mig. Och att då slippa ha dåligt samvete. Och det som inte behöver nämnas men gör det ändå för det är ju banne mig det viktigaste när allt kommer omkring: att slippa den ekonomiska oron så klart.

Nu lät jag fingrarna pladdra på tangenterna men då vi är mitt i sommaren och alla sociala mediers flöden fylls av vackra sommarstugor vill jag bara lyfta alternativet. Håller du med?

Comments (6)

 • Så skönt att någon annan beskriver lättanden över att inte ha ett “extra” hus. Då kan man verkligen sköta om det man har och investera i det samt att resa vart man vill på semester.
  Trevlig sommar!

  • Hej Frida. Tack för att du ger mig fina ord och att jag då inte är helt ensam i mina tankar.

   Önskar även dig en riktigt fin sommar!

   Kram
   Helena

 • Jag förstår precis hur du tänker kring att “bara” äga ett hus. Och jag håller med, fast att jag själv är ägare till fler än ett hus. Nackdelen med att vi har vårt semesterhus (för är inte bara där på sommaren) är att man tappar det där med att se och uppleva andra delar av landet. Dock försöker vi ta kortare tripper ibland till andra städer/delar av landet.
  Det är såklart för och nackdelar med båda saker…. En stor fördel med att ha fler hus är att man har grejer på plats redan i form kläder t ex. Så packningen behöver inte bli så stor. Vilket är bland det värsta jag vet, att packa och packa upp… 😊
  Men alla är vi olika i hur vi gör med våra liv, och tur är väl det, för annars skulle det ju bli tråkigt 😊

  • Hej Sofia. Det är ju det bästa – att man just får välja. Alla har inte möjlighet med ett andra hus men de som har är som oftast de som älskar att sätta ner kappsäcken där och ha ledigt länge på samma plats. Jag har trott att jag var en som skulle gilla det men när det blev möjligt så insåg jag att det inte är för mig. Och vad otroligt skönt att då inse vad man faktist vill och då sluta slänga avundsjuka blickar på torp och stugor. Så tacksam för att med det ha skapat en “situation” jag är väldigt nöjd med. Och helt med på att andra tycker tvärt om. Men vem vet… om 10 år kanske jag sitter i min lilla stuga och njuter, ha ha.

   Kram
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.