En enkel dippsås till dumplings var det mest avancerade vi lagade till barnens önskemiddag för ett tag sedan.
Du är nog bekant med att jag älskar genvägar och här tog jag frysta dumplings från butiken som en sådan. Men så klart vill jag ju ändå göra middagen lite piffig och då var tillbehören en lätt grej att fixa det med.
Det är så roligt när barnen är med och sätter menyn så man kommer ur sina vanda körspår. Kanske att jag inte själv skulle sagt dumplings som förslag på en vardagsmiddag men nu så.
Dippsås till dumplings
Ingredienser:
2 1/2 msk japansk soja
2 1/2 msk risvinäger
2 cm bit färsk ingefära
1-2 klyftor vitlök
1 1/2 tsk sesamolja
Gör så här: Riv ingefära och finhacka vitlök, lägg i en liten skål. Häll i soja, risvinäger och sesamolja och rör samman.
Till dumplingsen serverade vi med olika tillbehör så som:
• japanskt ris
• sallad av marinerade böngroddar, recept HÄR
• krispig gurksallad
• kimchi
• sweet chili
• färsk koriander
• japansk soja
Ja en snabb genvägsmiddag som ändå kändes rejält piffig. Man får liksom göra det man kan av vardagarna.