Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 augusti, 2017

Gott till kräftorna – smördegsbitar med kräftröra

Ofta önskas något gott till kräftorna då man kanske inte vill eller kan bli helt mätt på endast skaldjur på kräftskivan. Rätter så som kräftpaj och kantarellpaj är mycket bra men ibland behöver då gå snabbare än så och då är små snittar av smördeg nog bland det snabbaste du kan göra.

gott till kräftorna

Gott till kräftorna – smördegsbitar med kräftröra

Ingredienser
4 smördegsplattor
1 förp kräftstjärtar i lake
1 förp färskost
1 knippe/kruka färsk dill
Citron
Salt, Peppar efter smak

Gör så här: Häll kräftstjärna i en sil och låt rinna av. Klipp/hacka dillen (ta bort stjälkarna).
Blanda färskost, kräftstjärtar, salt och peppar i en bunke. Vänd försiktigt ner dillen. Pressa över lite citron och smaka av. Ställ i kylen.

Sätt på ugnen på 220°. Lägg de djupfrysta smördegsplattorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Låt de tina i 10 minuter och skär dem sedan i mindre bitar.

Fördela kräftröran i små klickar mitt på smördegsbitarna. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills smördegen puffat upp rejält och blivit gyllene.

Finn ett fel…

gott till kräftorna

Mer inspiration till kräftskivan? HÄR får du massa tips, recept och förslag på dukningar.

SparaSpara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.