Jag tror inte jag är ensam om att gilla snabbnudlar och att ha ett gäng påsar i skafferiet. Eller ramen då som det väl egentligen är?
Barnen kokar sina egna utan några som helt problem så mellanmålen fixas på löpande band också. Jag gör mig gärna en varm nudelsoppa/ramen till lunch de dagar jag jobbar hemma och inte är jättehungrig. En lagom lunch men då gör jag de lite matigare och än mer smakrika för att få en mer mättnad och energi.
Att addera på grönsaker och protein i buljongen med nudlar är inget nytt och jag har tidigare haft kokt ägg i.
Men nu tar jag det ett steg längre genom att koka ägget i buljongen med nudlarna. Alltså att jag porcherar ägget ihop med nudlarna. Nu snackar vi alltså snabbnudlar på riktigt!
Tips för matigare & godare snabbnudlar/ramen
Ingredienser:
1 förpackning snabbnudlar/ramen
vatten
1 ägg
Blandade grönsaker
Smaksättare
Gör så här: Förbered grönsakerna som ska vara i buljongen. Koka nudlarna enligt förpackningen.
När nudlarna börjat mjukna och släppa från varann knäcker du försiktigt i ett ägg mitt i. Rör med gaffel runt kanterna så buljongen får snurr, fart.
Låt koka lite så ägget koagulerar. Lägg i grönsaker och annat som ska vara i buljongen och nudlarna. Krydda gärna upp buljongen. Jag har en smakförstärkare som är som flytande buljong, extra umamismak.
Häll upp i soppskål och servera dig själv.
Något snabbt blev ännu snabbare.