Min personliga följetong med lunch för en fortsätter. Denna gång blir det en färgfest med friska vitaminer och supersmarrig sälta till det.
Kanske en av de enklaste sorternas luncher, bara att skära, krydda och så lite steka. Men ack så gott och vackert!
Halloumi, eller om det nu får kallas det…? Var det inte en diskussion om namnet, att det skulle vara rättighetskrav på det? Ja, men sådan där lite gnisslig salt grillost i alla fall för att inte störa mig med någon, är helt fantastisk att göra frites av. Istället för pommes frites är det alltså halloumi frites. Perfekt till allt och den sältan osten ger är perfekt att just ha till sallad.
I lördags köpte jag helt fantastiska tomater i butiken. Får mig att drömma om sommar och besök i viken vi har nära till när vi är där. Det skulle bli mitt lördagsgodis och det räcker även till tisdagslunch!
Inget jag tänkte på innan med så spännande med de olika smakerna tomaterna gav. De olika sorterna skiljer sig inte bara i färg och form utan även helt i smak. Den stora röda var söt och mjuk och den gröna, förra förvånande, var supersyrlig. Det gjorde att salladen inte behövde någon vinäger i dressingen.
Så, lunch för en denna gång blev skivade tomater och lök med olivolja, salt och peppar och sedan en hög av halloumi frites. Som en medelhavsresa på en tallrik.
Vill du ha fer tips spå snabba enkla lunchsallader?
• Caprese med tomat, mozzarella och basilika
• Äkta grekisk sallad
• Retro – räksallad
• Brödsallad – bra restmat