Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

31 januari, 2024

Bröllopsdag på Rolfs hav

Igår var det vår 14.e bröllopsdag. Tänk vad åren går och det lär jag fortsätta säga varje år 😂 Inlägg om vårt bröllop finns HÄR.

Det bästa med att ha ett bröllop lite off season är att det, som denna gång, få fira något underbart en vanlig tisdag i den gråaste av månader. Mycket bra planerat av oss.

Bord var bokat på den klassiska restaurangen Rolfs Köks relativt nytillkomna lillasyster; Rolfs Hav som bara ligger runt hörnet från varann.

Som namnet avslöjar är det mat från havet och här hade ägarna varit i San Fransisco för att få inspiration. Det ska vara en lite stökig och bökig restaurang men med fantastiska råvaror från havet som ostron, krabba, havskräfta, rom, musslor osv serverat över disk. Inget kök utan det är som en bar där istället för en bartender som skakar drinkar är en kock som öppnar ostron och gratinerar musslor med eld.

Menyn är massa olika små rätter så man plockar sin favoriter ur havet så att säga. Det ger att man inte blir riktigt mätt men rätt pank. Förlåt men det blir rätt dyrt då varje rätt är lyxigt pricy. Så då kan man konstatera att för ett firande av bröllopsdag var det ett bra val, när vi ändå skulle slå på stort så att säga.

Lokalens inredning var mycket snygg. Ljusblått med knasigt rött som genomgående tema. Mycket glas och metall. Sedan då den fantastiska tapeten av skin från över 70 laxar i ett rum för två bord, eller kanske långbord?

Vi fick sitta vid baren och det var ju kul att se maten lagas men man sitter inte jättebra om man ska ha en lång middag. Kanske mina 180 samt makens 199 cm inte var helt gjorda för den grunda baren?

Musiken var helt fantastisk. Så mycket underbar nostalgi från 80- och 90-tal. Riktigt bra.

Vi valde att gå vidare för ite mer häng och hamnade på favoriten L’Avventura för efterrätt med en underbar tiramisu.

Som en tisdag ändå är så blev det hemfärd efter det. Och planeringen för nästa års firande som är 15 år; dvs kristallbröllop. Låter som om det ska skålas i något av ädlare sort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.