Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 september, 2022

Fest på gatan långt in på natten

Det var ju inte längesedan vi hade grannfest här hos oss men det var för hela “byn” om man så säger. Nu hade vi en fest med 7 stycken grannar på gatan. Lite samma upplägg som cykelfesten med en uppdelad kväll med förrätt i ett hus, varmrätt i ett annat och så då efterrätt i ett tredje. Och tillskillnad från cykelfesten så är barnen inkluderade i denna kväll. Nu är vi ju så nära varann så de springer mest mellan husen hela kvällen vilket är precis det vi både hoppas på och vill.

I år var vi en av arrangörerna och då vi inte har diskmaskin så fick vi efterrätt. Men då vi vet att detta är ett underbart gäng och ingen vill gå hem så fort sista kaffedroppen är uppdrucken så visste vi att det skulle bli efterfest och dans även här. Underbart kul!

Jag med min topp jag köpte i Köpenhamn. Den är gjord av en röd gammal duk och blått jeanstyg. Hela butiken var fylld av nygjorda plagg av gamla tyger. Så glad i den.

Då vi hade efterrätt och inte så sugna på att stå och fixa så mycket gjorde jag en mastodont paj med blåbär och dubbla pajtoppings. Återkommer med receptet så klart.

Och så dukade jag färdigt i förväg. Sedan var det dags att gå tvärs över gatan för förrätt.

Mycket ambitiöst med drinklista att beställa ifrån och massa fina sjukt goda snittar. Jag fick inga vettiga bilder för jag var ansvarig för barnen här och deras middag. Som blev…

En enorm pizzabuffé. Ja varför göra det svårt liksom. Men 13 barn som ska utfordras och samsa kräver ändå sin insats.

Och som den lektant jag är så hade jag fixat 13 påsar lördagsgodis. Men de kunde man bara få om man klarade en tävling.

Jag bad alla barnen ställa sig i åldersordning med yngst främst och äldst allra längst bak mot väggen. Sedan ställde jag mig med korgen en bit framför. Sedan fick de i tur och ordning träffa korgen. När man träffat fick man godis. En tävling jag kom på där och då, ha ha.

Men den ska jag ta med mig för jisses vad bra det blev. Minstingen längst fram fick precis lagom avstånd till korgen och tonåringar längst bak lika så.

Japp, där är jag i mitt esse. Älskar att leka!!!

Nu hade barnen fått både middag och godis samt fått leka. Nu kunde jag återgå till de vuxna.

Precis i tid för att vi skulle gå över gatan till varmrätten.

Alltså vilken grej. Biff a la Rydberg tillagad på en Muurikka. Så himla kul och väldigt väldigt gott.

Det blev en middag med massa skratt och sång. Barnen hade övat in en show som de bjöd på också.

Jag pep iväg i förväg för att förbereda efterrätten och huset. Jag tände ljus samtidigt som jag hörde hur min älskade make tog i så det hördes över hela gatan med just Stad i ljus! Han kan sjunga min karl.

Jo, det kan Tommy med, ha ha.

Så nu kan gästerna komma.

varm blåbärspaj med både vaniljglass och vaniljsås samt små blåbärsshots.

Sedan hade vi quiz av olika slag oc när alla barn gått eller somnat så blev det dans av det där bästa slaget: fuldans!

Maken skapade riktigt snygga drinkar där ut och invända limeskal fylldes med sprit som tändes. Blev små brinnande skåla i glasen.

Jag fick denna bild av våra vänner och det är bara jag å maken kvar som dansar. Vi kunde inte sluta fast det bara var vi. Eller kanske just därför.

Vilken kväll. Vilka grannar. Det är sånt här man inte kan läsa om i prospekten när man går på husvisning. Sådan bonus att få världens härligaste grannar!

Comments (1)

  • Åh vilken härlig kväll med gemenskap och trevligheter. Jag vill jätte gärna ha receptet på den härliga drinken med “brinnande limeskålar”/ Malva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.