En hel veckas måltider för sportlovet – det fick jag frågan om att göra blogginlägg om. Och så klart vill jag göra det. Kanske du redan haft sportlov så denna lista är helt ointressant men kanske den kan få dyka upp för nästa år eller annan resa där det behövs laga egen mat i stuga eller förbereda.
Vårt upplägg var enkel: sju dagar på tre familjer gav två middagar per familj att förbereda inköp och ingredienser till samt en middag som barnen helt fick ansvara för själv. Den köpte vi föräldrar allt till så klart.
Luncherna hade vi också planerat innan men lite mer alla tillsammans samt förberett att det skulle vara rester att äta upp. För det vet ju alla att det blir rester så det är bra att få in i matschemat. Som tex påsar med köttbullar och chorizo men de blev liggande i frysen hela veckan och aldrig behövdes.
Så var så god: här kommer hela listan med veckans alla måltider på sportlovet.
Söndag
Middag: Lasagne färdiglagad och medtagen hemifrån. Serverad med grönsallad. Matlag 1
Måndag
Lunch: Storpack färdig gulaschsoppa med smörgåsar
Middag: Bœf bourguignon serverat med mosad potatis. Matlag 2
Tisdag
Lunch: Rester från gulaschsoppan och bœfen.
Middag: Tacotisdag som lagades av barnen
Onsdag
Lunch: Pasta med ragu. Kokad hemma och frusen i vakuumpåsar. Så smidigt att bara tina och värma.
Middag: Indisk kycklinggryta med blomkål serverat med basmatiris och nybakade nan-bröd samt mango chutney och picklade grönsaker. Matlag 3
Torsdag
Lunch: Buljongsoppa med ihopslagna rester från gulasch, bœf och ragu samt våfflor.
Middag: Souvlaki, spenat- och fetaostpaj i filodeg, tzatziki, sallad på tomat och silverlök. Matlag 1
Fredag
Lunch: Tortillabröd med rester från souvlakimiddagen.
Middag: Födelsedagsmiddag med ankbröst, hasselbackspotatis, ugnsrostade körsbärstomater, haricot vertes, körsbärschutney. Matlag 3
Lördag
Lunch: Kylskåpstömning i en salig blandning. Allt i tortillabröd blir goda wraps.
Middag: Carbonara. Matlag 2