Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 juni, 2024

Frukosthacks på sommaren

Nu är det sommarlov och vårt schema blir ett annat. Senare mornar, längre frukostar och mer tid. Eller ja, för barnen i alla fall. För mig är det snarare högre tempo än annars för allt ska “vara klart innan sommaren” som exakt alla säger nu.

Men sköna frukost kan vi ta, helgmornar flera dagar i veckan kan man säga. Och då kom jag på att det är några saker som gör att dessa mornar har ett gäng saker som gör dem mer lediga och mysiga. Låt oss kolla på dem.

Kylbrickan. En metallbricka med kylklampar i som man ställer saker på som behöver hålla kylan. Vanliga på hotellfrukostar och finns nu att köpa i vanliga butiker. Så bra för långfrukostar å sommaren hemma i köket.

Ostkupan är perfekt för grönsaker som ska hållas fräscha. Denna köpte jag på loppis. Ett kap!

Ett annat fynd är mitt utdragbara toastställ. Rostat bröd hör absolut till långfrukostar och att ställa dem i toastställ gör det ännu härligare. Och bättre för det håller rostningen bättre.

Jag dricker en äggkopp ingefärsshot varje morgon. Och jag har köpt en kopp på Tradera i min serie jag samlar på. Det är några sekunders lyx varje morgon.

Papperstidning. Jag är en av dem som aldrig kommer vilja läsa morgontidningen i mobilen. Det ska prasslas och bläddras. Då är det ledig dag, det hör till.

En bricka av salt, peppar, tandpetare mm är så bra at flytta från bord till bord, måltid till måltid. Och kokt ägg ska vara med nu varje morgon.

Ja det var lite grann av detaljerna som förhöjer.

Comments (5)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.