Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

2 juli, 2022

Klätterhortensia & katt – två saker vi fick på köpet

När man köper ett hus så kommer det som oftast med en trädgård och i den så finns det saker de tidigare ägarna lagt ner tid, pengar och planering på. Du köper ett hus som är tomt så när på kökets och tvättstugans maskiner. Det är tomt och ekar i väntan på att du sätter prägel på det, inreder utifrån dina önskemål och smak.

Men en trädgård – där tar du över de tidigare ägarnas trädgårdsdrömmar. Stil på planteringar, hur den är inredd i form av placeringar för bord, uteplats och kanske var grillen bör stå till och med. För oss som flyttade in i april 2013 var det en upptäcksfärd varje helg första halvåret där i trädgården. Vad är det på gång, vad har de tidigare ägarna önskat? Vill vi samma?

Jag som, efter dessa 9 år i huset, insett att jag inte är så mycket för odlingsliv utan mer för socialt liv i vår trädgård har väl sakta men säkert dödat den ambitiösa planering och plantering de hade skapat.

En klätterhortensia vid altanen visar dock på en enorm livsglädje och utan att jag gör något som helst med den växer den som om det inte fanns någon morgondag. Det måste vara i god jord den planterats. Jag tar tacksamt emot detta arv.

Och jösses vilket surr det är i denna klätterhortensia! Värsta restaurangen för alla typer av pollenatörer.

En sak som vi också fick ärva med huset var ju våra två katter. Skrivit om det HÄR. Just nu så ligger den äldre av de två; Bernhard, helst vid trappan och just klätterhortensian. Han är gammal nu, 16 år och hans radie för sina dagar har krympt. För nio år sedan kunde han vara borta i dagar,säkert sprang runt i hela grannskapet och liksom komma hem å käka lite för att dra sen igen. För nåt år sedan blev det så långt som till grannen. Nu är han helst i vår trädgård. Han är gammal och inte så rapp i steget. Då skönt att ha nära till maten och, som det är nu, svalkan inomhus.

Så runt hörnet från kökstrappan håller han till. Ligger där och gör inte så mycket. En katts liva alltså! Sova 16-18 timmar per dygn.

Men en svart tjock päls i solen är inte rolig, då flyttar han sig 40 cm till skuggan, ha ha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.