Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

13 september, 2013

Lekrummet har fått “ny” superförvaring

Har ett tag försökt få fason på barnens lekrum (de delar ett andra rum som sovrum). Den gamla inredningen från lägenheten kändes fel så sakta men säkert har en plan skapats. Sen så började ju då jakten efter att hitta de saker som stämmer in i den planen. Inget man gör i en handvändning om man då verkligen vill ha det man drömmer om.

Hade en rackarns tur och hittade precis en av dessa saker vi knappt vågade drömma om. En stor byrå med en massa lådor som slukar alla leksaker, pysselprylar, byggklossar och de-där-sakerna-man-inte-för-sitt-liv-vet-vad-man-ska-göra-av-dem. Vi åkte förbi Refurns showroom i Hammarbysjöstad för att titta på ett bord vi var intresserade av. Nu hade vi oturen att den var redan var tjingad men det gjorde föga då vi bokstavligen sprang in i denna byrå i stället. Med hög puls sprang jag till butikspersonalen och skrek högt att den vill jag tjinga. Här gäller det att vara snabb. Men den var redan bokad, den med. FAST, personen hade inte tittat på den och ville koma och kolla. Vi sa att så fort den där personen tittat och inte ville ha den skulle vi komma och ta den. Tänk, vi hade tur, den andra kunden tyckte den var för stor. Inte vi!

Nu står den där, perfekt i en nisch, och slukar ALLT. Den ska snart få ny färg för den lite lätt skinkrosa färgen rimmar illa med vår plan. Ska också sätta in små lappar i handtagen för att underlätta jakten på leksaker och städning.

En annan fin förvaring jag hittade på loppis i somras är en gammal projektorlåda. Kanske inte den mest praktiska lådan men den var ju bara helt galet härlig och snygg. Den blir perfekt för alla plastfigurer som jag haft kvar från min barndom och alla de som av en outgrundlig anledning dyker upp i vårt hem. Ser lådan som Brasses låda som när man gläntar på den kommer det en massa härlig ljud. Allt från elefanter och dinosaurer till smurfar och och Hacke Hackspett.

Comments (5)

 • http://julilaloland.blogspot.s

  Shajt vilken snygg! Och PRKATISKT.
  Jag tänker bara: PYSSELSAKER. Vilken dröm att ha en sådan i sin pysselatelje…
  Du och din man är så sjukt bra på inredning och att hitta rätt saker som passar ihop trots att de skiljer sig åt. IMPAD är ordet.

  • Åh, där gav du mig framtidsdrömmar. När barnen lekt färdigt om några (massa) år så åker mina pysselgömmor in där. GIVET!
   Tack söta du. Har inte tänkt på det på det sättet som du. Vi är nog bara tydliga med vad vi vill ha och väntar på att hitta det, inte förköpa oss i hast.
   Ha en fin helg!!
   KRAM

  • Tack Helena!! Just det, färgen! Tänkte att det skulle gå i en blå-grön-grå ton. Och lite dammig, om du förstår. Förra hemmet hade enormt starka färger men nu går vi åt mer naturell och nedtonad färgskala.

   Men vad kul det hade varit om vi sprang på varann. Ditt leende skulle jag helt klart känna igen från dina fina bilder.

   Ha en fin helg!!
   Kram

 • Www.annasjul.blogspot.com

  Superfin! …både till barnleksaker och pysselsaker! Tänker ni sälja den någon gång är det bara att höra av sig =).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.