Följ mig:
Blommor & Växter Midsommar Sommar Sommarpyssel

Gör en mini-midsommarstång av hushållspappershållare

23 juni, 2021

Om du inte vill eller orkar göra en stor midsommarstång kan du göra en liten variant. Jag har tidigare visat en jag gjorde av färska örter vilket blev vackert på bordet, läs HÄR. Men här kommer en som är lite mer på riktigt fet ändå helt annorlunda.

En annorlunda midsommarstång av sånt du har hemma: ring av kemgalge och stång av hushållspappershållare. Denna gjorde jag som dekoration till bordet lite i förskott när vi hade vänner på middag i trädgården i fredags. Japp, jag tjuvstartade lite.

Gör en mini-midsommarstång av hushållspappershållare

Ringen är alltså en sönderklippt trådgalge, kemgalge som jag virat ihop. Kroken hamnade i återvinningen. Knyter fast två band i alla väderstreck så att säga, som ett kors över.

Jag binder små buketter med najtråd och fäster dem med mer najtråd runt metallringen. När kransen är fylld trär jag den över en hushållspappershållare och fäster fast den vid krysset av banden med häftstift ovanpå hållaren. Den vajade fint i den kraftiga vinden i fredags.

Helt klart enklare att dansa runt denna eller hur?, ha ha! Det blir till att sittdansa i år.

Vill du ha tips på hur du knyter midsommarkransar? Klicka HÄR så får du tre olika varianter.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Kristina Ponting 30 juni, 2021 at 09:31

    Gjorde e likadan:) Den blev inte lika fin…………. en bättre försök nästa midsommar:)

  • Lämna en kommentar

    Close