I veckan så fick jag mig en liten tjuvstart på midsommar hemma hos Valerie. Det var Arla Ko EKO som bjöd in (tidigare event HÄR) till ett samtal om deras EKO-arbete och hur vi kan hjälpa till med den biologiska mångfalden som hela vår värld är så beroende av. Allt detta vackert inramat i midsommarskrud.
Bilder tagna av Sasha Beetz
Ett picknickbord var uppdukat i trädgården. Jag som inte är 49 längre och rätt ovig tog tid på mig att slå mig ned ha ha.
Men det är väldigt mysigt att liksom ”komma ner”. Men att jag behöver jobba på min vighet är ett faktum.
Massa ärligheter dukades fram.
Och dagens huvudperson: Arla Ko Eko stod i centrum
Vi fick en liten föreläsning och sedan samtal om hur vi kan göra bättre val. Som så här: Om du odlar tomater i din trädgård/balkong – skulle du bespruta dem då? Det skulle inte kännas rätt att äta va? Och så kan du göra när du är i din butik också; att välja obesprutat och ekologiskt odlat.
Och sedan det här: avokadoodlarna i Californien har så dåligt med blommor i övrig natur så bina överlever inte där. Vid pollinering för avokados får alltså odlarna importera bin (tidigare från Ukraina) så att det kan bli frukt. Efter blomningen så dör bina av svält för det finns inga fler blommor i grannskapet. Jag är helt bedrövad. Det måste ske en stor ändring på detta!!!
Efter tunga samtal byttes tonläge det var tävling! Vem kan sortbestämma ostarna? Det kunde jag så jag vann! Tackar!!!!
Fina duktiga Emma aka Brinken bakar.
Allt gott man kan önska sig här års. Man vill bara frossa i allt som nu är i säsong och sedan goda sillar på det.
Helt klart uppövad nu för midsommar.
Lite märkligt/lustigt att mannen som föreläste satt på en stol
Ha ah, ja han erkände att han inte skulle kunna sitta på marken
Men viktig kärna varför man ska köpa eko, helt klart 🙋♀️🍓
Så sant!