Sista dagen på vår öluff & den överraskade

Allt roligt har ett slut och denna resa har just varit fantastiskt rolig, underbar, härlig och precis den resa jag drömt om så detta slut känns så klart inte alls bra.

Jag vill inte hem, är inte alls klar med de grekiska öarna, de stora horisonterna, de salta smakerna och det enkla livet. Men för att uppskatta just allt detta ska man få det i små doser och längta. Så med dessa ord skyddar jag mig själv för att just acceptera att allt detta är nu slut.

Men en sista heldag fick vi och den blev ju helt perfekt.

Vi hade köpt favoriter i matbutiken nära oss och bullade upp en frukost på vå veranda.

Allt annat än glamourös men så där underbart semester-vid-medelhavet-aktig så den blir höjden av lyx enligt mig.

Snabbkaffe och rosta mackor i ugnen.

Den outfit jag haft varje dag i 16 dagar. Jag kan säga att skjortan är mer gul av solkräm än vit. Skjortsen är 16 år gamla och vid första tvätten hemma lär de falla i bitar. Slitna så man ser igenom dem på vissa ställen.

Om det är något jag saknar från Sverige är det dricksvatten direkt från kranen. Att köpa och bära vatten är något man gör varje dag, hela tiden här.

Torkad saltad makrill åt vi på Antiparos. Alldeles nyss och en evighet sedan.

Då vi är med en fot på väg hem och kanske att våra äventyrstankar är lite mätta så tog vi den strand som låg ”runt hörnet” från staden.

Vilket visade sig vara ett lyckokast för här var det den finaste sanden, det renaste vattnet.

Att ligga i skuggan av ett tsigouriträd. Något jag kommer sakna så oerhört. Finns inte mycket som slår det.

När skalmanklockan slog lunch rörde vi oss mot den närmsta tavernan.

Och det visade sig ha en helt fantastisk servering precis på kanten till havet och i trädskugga. Så helt fantastiskt ställe att få avsluta vår sista dag. Vilken överraskning.

Herr och fru Lyth. Mycket nöjda med våra dagar.

Den här typen av sallad är så otroligt god. Lite tångaktisg blad, alltså lite motstånd, och väldigt salt. Underbar ihop med citron. Måste undersöka om jag kan laga hemma.

Här lät vi timmarna gå och sedan var det promenad hem till vår lägenhet. En stilla kväll med packning för att sätta klockan på 04 och påbörja färden hemåt.

Tack för denna gång du underbara Grekland och fantastiska Cykladerna. Jag kommer drömma om nästa gång och jag hoppas det inte dröjer 6 år igen.

Och tack till dig som följt med via bloggen på resan. Så kul med alla ord jag fått på vägen.

Nu tar vi steget vidare mot andra delen av sommarsemestern. Den som blir i Sverige. Blir underbart det med. vi hörs snart igen.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria
Maria
1 månad sedan

Du har så rätt i det du skriver att då man inte vill åka hem är det ändå bra att göra det. Då finns längtan tillbaka kvar.
Vilka minnen ni har. En alldeles otrolig resa och tack för att jag fått följa med sittande i soffan eller som nu, i en stol på terrassen då solen skiner också här.

Petra
Petra
1 månad sedan

Hej!
Älskar också trädskugga!! Du skriver att träden heter tsigouri men jag hittar inte det alls när jag söker! Var kommer namnet från?

Mvh Petra

Lotta
Lotta
1 månad sedan

Tack för en helt underbar reseblogg💙🇬🇷! Din blogg är inspirerande året runt men dina sommarinlägg är något alldeles extra😍☀️

M.B
M.B
1 månad sedan

Tack Helena för dina fina inlägg från Cykladerna. Jag har ännu inte haft semester och genom dig så får jag drömma lite, tack för det! Till den som frågade vad träden heter, jag tror det är almyriki. Kramar från en halvgrek.

Du kanske också gillar...

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x