Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 augusti, 2020

Besöker Naturum & Röken på Sydkoster

Det blev en dag på Sydkoster. Innan vi planerade resan hit hade jag inte full koll på att Koster just var uppdelat på två öar. Då det är ett litet mäck med att ta sig över det lilla lilla sundet mellan öarna är det med planering man besöker den andre ön. Färjorna går rätt sällan och den där linfärjan som går non-stop men väldigt långsamt och tar nu endast 6 pers åt gången pga pandemin så det kan bli en timmes väntan i värsta fall. Vi tog tablåfärjan för att vara på säkra sidan för att komma över till andra sidan.

Mötte upp våra vänner och startade en vandring till andra sidan av ön. Vi skulle till Naturum Kosterhavet och äta lunch på Kosters rökeri som ligger intill.

Häftigt hur dessa öar i skärgården med sina karga kala klippor samtidigt bjuder på skogar som snarare får mig att tänka på Astrid Lindgrens Småland.

Eller hur??? Som en sommardröm.

Så var vi framme vid Ekenäs Brygga och Naturum. Ett hus fyllt av information om Kosterhavets nationalpark med mycket kul upplevelser för de små och mycket matnyttig information.

Mycket vetgiriga kids.

Och nu dags för riktig västkustlunch.

Kan inte få nog av skaldjur. Så är det bara. Kanske jag är en sann västkustars ändå?

Vädret bjöd på bad tyckte vi så med mätta magar letade vi upp en bra strand.

Här fastnade vi några timmar. Manetfri strand och allt.

Sen var det dags att vända nosen mot norr igen.

Comments (2)

  • Ser härligt ut! Ska åka dit på onsdag över dagen om allt går som planerat så perfekt med lite resedagbok så här dagarna innan? Känns det som det är mycket folk? Ha det fint!
    ML

    • Hej! Vad härligt att du har Koster framför dig. Nej, inte alls. Alla boende här vittnar om att det är rekordlite folk. Hamnen som brukar vara överfull av båtar är väldigt luftigt belagd.

      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.