Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

7 juli, 2024

Min 50-årsönskan med extra allt. Plus drama

Den här resan är min 50-års resa som jag ger min familj. Ja så gör vi det – den som fyller år ger till sig själv det man vill ha helt enkelt…

Att båtluffa är bästa sättet att resa bland annat för att när man besöker nya härliga ställen gör att energin på resan hela tiden fylls på. För varje ny ö blir det som en nystart, resan börjar på nytt med nya väderstreck, stränder, solnedgångar, butiker, restauranger, vinklar, katter och stråk. Ja både stort och smått.

Hur som helst – något jag ville ha på denna resa som ändå då var lite av en firar-resa var en lyxig stranddag. Här på Antiparos är det inte lyx som är grejen (fast sedan nyheten om att Tom Hanks köpt hus här så är det lite mer fokus på denna lilla ö) utan det är det enkla livet. Men så klart finns det ställen som tagit stafettpinnen för det lite lyxigare och stranden Soros Beach är ett sådant ställe.

Dit skulle vi denna dag! Men först den första frukosten i vårt nya hem, för några dagar i alla fall.

Vaknade till denna “tavla”.

Ett mycket litet kök men precis så ska det vara när vi luffar.

Inga lyxigheter men med en helt underbar utsikt mot det blåaste av hav är det höjden av lyx.

Vi promenerade till busstationen och tog lokalbussen. Vinden var fortfarande rejält kraftig så att vänta på bussen i solen var inga problem. Hade det varit vindstilla hade vi trängts inne i busskuren för att få skugga. Farligt det där med lurig vind ändå…

Matchade med en blå outfit… Hade ju helst haft min fina hatt men den hade vinden tagit tag i innan jag ens hunnit ner för trappan från vårt hus.

Vi var på Soros Beach förra gången vi var här och jag har ända sedan dess velat åka tillbaka. Då fick vi sista parasollet så jag bokade faktiskt nu i förväg både solbäddar, parasoll och bord för lunch. Det var tur det för det var helt fullt hörde jag av gäster som kom efter oss, och de fick inte plats för varken solstol eller lunch.

Ingen jättestrand men alldeles underbar och helt perfekta solbäddar med tjocka madrasser. Här skulle vi få en fantastisk dag och jag kunde få känna att det var utöver det vanliga. Att det ingick i mitt 50-årsfirande så att säga.

Njöt av lata timmar med sol och bad. Så till den milda grad att vi glömde bort tiden helt. Lunchbordet var bokat till 14.00 och det var faktiskt först när larmet i telefonen jag förstod vad klockan var. Bästa betyget för en semester – att tappa bort dag och tid.

Hmmm…. undrar om de säljer Gula Änkan…???

En underbar lunch med fantastisk utsikt över det stora blå med fantastisk musik i hötalarna som en dj i ett hörn spelade. Vilket sweet jobb – stå på dagtid och spela skön musik vid Medelhavet.

Har du sett serien White Lotus så kan jag säga att säsong tre utspelade sig framför våra ögon! Jag tänkte på den vackra unga amerikanska kvinnan med den ståtlige maken i raden av parasoll framför oss då hennes förlovningsring var gigantisk. Aldrig tidigare sett en sådan stor diamant och när jag ser henne skälla ut personalen vid lunchen blir jag nyfiken. Vad kan ha hänt som gjort henne så upprörd? Sedan eskalerar allt och hon häller sitt vin över sin make med orden “f**k this” och stormar ut från serveringen. Hennes make sitter kvar i lugn och ro, beställer stora king prawns (bland det dyraste på menyn) och drinkar och får stöd av personalen. “She is just in a terrible mood” säger han till servitören. Vi bara gapar och undrar vad som vad som skett. Allt fortsätter sedan i raden framför oss på stranden. “I won’t take this sh*t any more” säger han varpå hon kastar hans pass och plånbok på honom. Hon stormar återigen i väg och han drar också. Personalen städer deras plats som nu var tom men hon kommer tillbaka med en egen flaska champagne, han kommer med en flaska han med. Vi lämnade dem till sitt öde och jag hoppas de skippar alkoholen och pratar med en terapeut… Men jag kan inte låta bli att känna att jag hamnade i en tv-serie irl.

Tillbaka till vår verklighet…

Som till exempel vad jag njöt av till lunchen. Okej, helt fel land men väldigt mycket semester med dessa droppar. Och har vi nu slutat tänka på pandemin när vi ser denna flaska????

Mycket nöjd, glad och tacksam 50-åring.

Till reatuarnagen finns en lounge eller vad man ska kalla det. I taket svajar helt underbara bast-buketter. Helt fantastiskt ljus och mjukhet det gav. Och skön skugga.

Fortsatte sedan det lata beteendet på stranden tills larmet i telefonen gick igen. Dags att ta bussen tillbaka till hamnen.

Vet inte om det blir mer grekiskt vykort än så här. Om du vill uppleva dessa grekiska vyerna med vita hus, blåa dörrar och fönster och rosa bouganvilla är Antiparos epicentret för det.

Efter en riktigt maffig lunch så var vi inte alls i behov av stor middag. Det blev gott blandat snacks på vår underbara takterass

En vända ner på stan avslutade denna underbara dag. Känns redan som vi varit borta i evigheter fast äventyret har ju bara börjat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.