Hemma! Helt slut & full av energi i företaget

Att komma tillbaka till verkligheten efter en lång ledighet är inte det lättaste. Det tror jag ni är många som kan känna igen er i. Man är i två stämningar samtidigt; full av energi av allt man fått göra under sin ledighet och sedan då den där konstiga känslan av att vara helt hopplös för man kan inte få igång sig alls.

Jag började med det lättaste att fokusera på – tvätten. Noll hjärnaktivitet, bara göra. Vi har maxat vår semester i år med båtluff i Grekland och sedan den långa resan på Gotland, i Skåne och på västkusten. 5 veckor semester med endast tre nätter hemma mellan ger en rejäl tvätthög vill jag lova. Det är fem set av sängkläder, fem badhanddukar, fem duschhanddukar och sedan massa plagg. Även om vi tvättat på vägen så är det mycket som ska få sig en rejäl tvätt. Tur med vädret så torkningen går fin fint.

Sedan var det då öppna datorn på ett nytt sätt. Jag har ju bloggat hela vägen genom sommaren men det har bara varit mysigt och kul, att nu öppna mejlen för att bena av allt i mejlkorgen jag absolut duckat för, är lite segare.

Jag har drivit företag på heltid sedan 2016 och klarat av pandemi och lågkonjunkturer, förändringar i både omvärlden och i den digitala världen där jag mestadels är. Det har inte varit enkelt alla gånger men klarat mig flytande. Försökt peppa mig själv och låtsas ha en snäll kollega som säger det där jag behöver för att fortsätta. Försöker inte lyssna på elaka kommentarer och skitsnack. Inte enkelt för denna känslomänniska.

Jag är en motvillig företagare för jag är det för att jag måste, dvs för att göra det jag gör behöver jag driva företag. Andra är mer entrepenörer och älskar själva företagandet. Som den luststyrda kreatör jag är är administration och försäljning mina svaga sidor.

Den här övergången nu från sommarlov till hösttermin är den tuffaste perioden i företagandet tycker jag, det nya nyåret som det så poppis kallas. Har jag inga jobb som väntar på mig direkt efter semestern är det svårt att tillåta mig att just ta semester, de gångerna har jag mått så dåligt. Nu har jag roliga saker som väntar på mig och först ut är Formex där jag har flera uppdrag. Bland annat hålla flera workshops under alla mässdagar så det är det jag nu sätter tänderna i. Härligt att få jobba med händerna när hjärnan fortfarande tänker på vågskvalp och solnedgångar.

Tillåter mig att ta lite sovmorgon och lite mer njutig frukost. Maken på jobbet han med och barnen har sin sista skvätt av lov men sedan så har vi en konfirmation att var med om. Äldste sonen hemma han med från sitt läger. Så det är fram med långbord och girlanger nu också.

Segar mig kvar i böckerna jag köpte på Ordrupsgaard. Nu vill jag kliva in i nästa termin med massa inspiration och energi. Jag hoppas du vill följa med.

Jag blev så glad av önskan om inlägg vilket resulterade i inlägget om rensning så om du har något du önskar se mer av, eller läsa mer om, skriv gärna en kommentar.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x