Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

20 januari, 2015

Där rök tonsillerna & unnar mig en snygg burk

I går hade jag tid för att tjoppa bort tonsillerna. Något jag borde gjort för si så där 32 år sedan. I höst hade jag 5 halsflussar och när dottern föddes hade jag 13 st hennes första två år, dvs varvade antibiotika med halsfluss varje månad. Då var jag inte så kaxig kan jag säga.

Men nu – nu vågade jag skrida till verket och faktiskt görat!

I förd mina mjukaste kläder tog jag tuben till Mörby Centrum där Danderydssjukhus öron-näsa-halsavdelning ligger. Lite konstig känsla att kliva in i ett stort köpcentrum för en operation. Visar väl tydligt hur ofarlig ingreppet är, tänkte jag.

Jag var tidigare än tidigast och fick tipset “att hitta på nåt skoj i centrumet” under tiden. Och vad är skojigare än att shoppa?? Det blev en fantastiskt snygg grön porslinsburk med gummiring i locket från Åhléns, endast 79:-. Den tänker jag ha tepåsar i, vid kaffe- och tehyllan. Gillar både lös-te och på påse men de där påsförpackningarna är inte alltid de snyggaste så jag har haft en burk från Muuto att lägga dem i. Blivit lite trångt där i så denna lilla får husera några påsar den med. Kanske de gröna teerna.

 

 

Klev in på avdelningen 12.59 och steppade ut redan 15.30. Tjopp tjopp! Kände mig faktiskt mycket bättre än vad jag trodde jag skulle göra men det hade nog en hel del med alla de droger de proppade i mig. I dag är jag inte alls pigg. Kan knappt svälja och snacka – det går inte alls.

Vad är snällt för halsen att äta? Söte maken fixade semlor med hetvägg igår. Det mjuka, uppluckrade vetebrödet slank ner fint i den ömma halsen. Grädden ger bra energi. Mandelmassan däremot smakade pyton. Mina smaklökar är nu uppåt väggarna. Inget smakar som det ska.

Så nu har jag cirka 2 veckor framför mig av ömklighet. Men nu är de väck, de små (stora i mitt fall) halsmandlarna. Så skönt!! Och under tiden njuter jag varmt te från snygg burk!

Comments (7)

 • Vår treåring tog bort halsmandlar och polyp bakom näsan för en vecka sen. Kör kräm med mjölk, gröt och glass i stora lass. Krya på dig!

  • Helena - Hemma Med Helena

   Hej Tanja. Tack söta du för din omtanke!!
   Åh det låter nåt det, en snäll mormor med soppa. Jag är lyckligt lottad med en svärmor som bor här några dagar och hjälper till med de tre små yrvädren till barn.

   KRAM!

  • Helena - Hemma Med Helena

   Hej Louise! Vilken lite tapper treåring. Nog bra att göra ingreppet när man är barn. Kräm – där sa du nåt. Det ska jag sätt upp på önskelistan.
   Tack för din omtanke!!
   KRAM!

 • Några tips: släta soppor, frys banan i kuber och mixa bara som de är så får du en bananglass, smothies eller yoghurt/fil.
  Krya på dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.