Pyssla gyllene fåglar av gamla tomatpurétuber

Har du upptäckt den vackra gyllene insidan på tuberna med tomatpuré? Om inte så har du nu fått höra om det och kommer se på din gamla tub på nytt sätt och istället för att kasta den i metallåtervinningen så pysslar du med den.

Vad du gör är helt upp till dig, dt finns ju oändligt med möjligheter. Kanske stjärna och måne som får lysa vackert? Vackra löv nu för höstens dekorationer? Samla på dig och göra vackra pynt till jul är också en idé. Jag bjuder här på gyllene fåglar då jag redan saknar svalorna som lämnat oss för säsongen.

Ha en ensam hängande nånstans i hemmet som en liten dekoration eller gör flera stycken och pynta en plats fylld. Här har jag fyllt min ljusstake som är som ett träd med fåglar som kanske rekar för att sätta bo till våren…

Om du vill göra fåglar så har du en mall du kan ladda ner HÄR. Och är det så att du inte alls är storkonsument av tomatpuré så finns det så klart vackra folieark att köpa i hobbybutikerna.

Utskriften är gratis men om du gillar det jag gör och vill bidra till min verksamhet får du gärna sponsra valfritt belopp till mitt företags-swish 123 140 26 50 som registreras enligt SKV’s alla regler. Tack på förhand!

Återbruka tuber med tomatpuré till gyllene fåglar

Vad som behövs:
Tom tub tomatpuré
Sax
Kavel
Papptidning
Blyertspenna
Akrylfärg
Pensel

Gör så här: Veckla ut tuben och klipp av botten. Var vaksam på vassa kanter! Fortsätt klipp längs med långsidan. Klipp sedan runt och bort tubens runda topp. Vik ut folien och skölj bort all kvarvarande puré.

Lägg den rena och torra foten på en okänslig yta som en skärbräda och dra med en kavel över hela ytan. Inte kavla utan dra, liksom skrapa, ut alla skrynklor.

Lägg folie på en vikt papperstidning, det är för att när du nu ska rista ditt mönster behöver underlaget vara mjukt. Lägg på din mall och tejpa fast vid ett ställe så du kan lyfta och se medan du ristar.

Rita nu med en blyertspenna på din mall som ger en ristning i folien under. Börja med att rita alla outlines för att sedan göra de ytor som ska vara nedsänkta.

Ta bort mallen och rista ännu en gång med pennan för att fördjupa, förstärka ristningarna.

Klipp ut och var vaksam på vassa kanter.

Om så önskas kan baksidan målas med hobbyfärg/akrylfärg. Täcker bra med två strykningar.

Vill du ha din dekoration som ett hänge trär du en tråd på kraftig nål och drar igenom vid den högst punkten på fågeln.

Ett riktigt kul pyssel och varenda en blir unik.

Och kanske dessa fåglar får även bli till julpynt sedan. Det är ju exakt fyra månader kvar till jul idag…

Jag hoppas du blev inspirerad till att skapa. Framförallt att du nu ser på tomatpuré på nytt sätt. 😂

Prenumerera
Notis om
guest

2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Miriam
Miriam
23 dagar sedan

Wow, jättefina!

Helena Lyth
Helena Lyth
Svara på  Miriam
17 dagar sedan

Hej Miriam. Vad kul att höra. Tack snälla!

Kram
Helena

Du kanske också gillar...

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x