Koka kronärtskockor i kräftspad. NU!

Ska du på kräftskiva ikväll? Spara kräftspadet för detta vill du inte missa! Jag är helt överrumplad över smaksensationen jag testade.

Förra helgen var vi på kräftskiva hos kära vänner och de hade köpt helt fantastiska kräftor. Eller spadet kräftorna låg i var fantastiska. När liksom sörplandet var det bästa med alltet. ”Jag vill bara äta spadet, kan man dricka det…?” frågade jag lite ledande. Jag lät sedan tanken rulla vidare och började fundera på vad man skulle kunna koka i spadet, som då skulle kunna få smaksättas av det.

Kronärtskockor! Jag brukar tipsa om att servera kronärtskockor till de som inte vill eller kan äta kräftor vid skivorna då det också är lite av ett pill att äta. Hur blir de om man kokar dem i spadet???

Jo det kan jag snabbt svara på: Det blir helt otrolig gott! Alltså jag kan inte med tyngd nog säga hur gott det blev. Nu hängde det så klart på att 1) spadet var fantastiskt och 2) jag hittade riktigt goda och matiga kronärtskockor men ändå!

Koka kronärtskockor i kräftspad

Det är inte så mycket till recept men jag passade på att fotografera under tiden.

Skär av stjälkarna så nära själva blomman det går och sänk ner i en stor kastrull med kräftspadet. Låt koka upp och sjud i ca 45 minuter. Om kronärtskockorna flyter upp, inte täcks bra av spadet, kan du lägga ett litet kastrulllock på skockorna inne i den stora kastrullen.

Plocka blad från botten för att se att skockan är klar, lossnar de lätt är de färdiga. Plocka upp kronärtskockorna med hålslev och låt rinna av och svalna något innan servering. Varsågoda och njut bladen med smör och själva kronärtskockshjärtat på rostat bröd.

”Nej men fy, vad är det som luktar??!” kom både yngste sonen och dottern och sa. Jo, jag kan erkänna att det var mycket dofter där i köket då båda dessa saker just doftar mycket vid tillagning. Jag blev där och då lite oroad men doften under koket och smaken sedan var helt olika. Bara så du vet.

Hoppsan, en liten rest från kräftskivan…

Varje blad en smakbomb, behövdes inget smör för att njuta av dem. Så mycket smak.

Och sedan mosa kronärtskockshjärtat på en rostad och smörad macka var så gott.

Det här lär bli en given grej att ha till nästa skiva. Hoppas du har lika gott spad som jag hade här för det hänger nog väldigt mycket på det.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x