Första kvällen i Amsterdam kramade oss

Nu ska jag få ner våra dagar i Amsterdam här på bloggen. Så många upplevelser, ställen, minnen, smaker och överraskningar på våra tre dagar så man kan tro vi var borta i en vecka.

Jag börjar med det allra första som var lite oväntat romantiskt. Jag var på jobb över dagen i Riga och med det fick flyga från Lettland medan maken kom från Stockholm. Det visade sig att våra flighter skulle landa bara minutrarna från varann så att ha ett möte där kändes väldigt filmiskt och pirrigt. Och ja, det blev så där alldeles underbart att möta hans blick i vimlet, kaoset där.

Med en snabb transport till vårt hotell, lämna bagaget och ta sikte mot Café Parlotte där vi hade ett bord bokat. Det regnade så där alldeles underbart vackert så gatorna blänkte och glittrade. Det var återigen väldigt filmiskt. När jag nu tänker tillbaka på promenaden där på kvällen är det inte utan att jag hör musik i huvudet för att ge det ett soundtrack.

Jag hade aldrig tidigare varit i Amsterdam och blev efter bara några meter utanför hotellentren drabbad av den skönhet staden bjöd på. Kanaler, broar, husfasader, cyklar, båtar. Allt var fantastiskt vackert. Och sedan den mäktiga upplysta himlen. Med hus på hur på 3-4 våningar och alla breda kanaler blir det mycket himmel mitt inne i staden. Något väldigt få städer, och framförallt huvudstäder, kan skryta med.

Maken hade fått tips om den här restaurangen, Café Parlotte och det verkade många fler ha fått då det var fullproppat. Så härligt att liksom slängas in ett vimmel i en stad som är helt ny för en. Då har man verkligen hamnat i en ny situation och lämnat det vanliga hemmalivet.

Nu var det här en fransk restaurang så det var inte den ultimata holländska matupplevelsen men kanske det var en bra övergång från det jag är van vid 😂

Här var det en fast 3-rätters meny som många har börjat köra och som jag gillar. Du får två val per rätt och sedan är det bara att åka med. Visst, jag gillar att välja från meny men samtidigt skönt när någon tänkt åt mig. Och jag hade väl kanske aldrig själv valt röd endivesallad med pumpapuré och löskokt ägg men hej vad gott!

Öppet kök med pling i luckan. Älskar stimmiga, slamrande restauranger av det här kvartersaktiga stilen.

Sedan var det nästan bara jag och maken kvar. Då var det mer en Lady och Lufsen-aktig stämning. Återigen en mycket romantisk känsla. Vilken pangstart på vår resa. Den resa jag fick av maken i 50-års present. Detta blir bra!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x