Japanskt i trädgården med konro grill

Då är uteplatsen invigd och även med en riktig grillkväll. Och med våra japanska minnen drömmer vi oss tillbaka (eller framåt?) med en japansk grillmiddag, med konro. Ett lite roligare sätt att grilla då man har grillen på bordet och med det kan grilla tillsammans och lite efter hand. Kan jag kalla det för den fondueaktig grillning?

En sådan där kväll jag gärna hade haft fler av. Tycker mycket om regn då trädgården är mer brun än grön men det är blygsamt med tillfällen för utemiddagar denna sommar. Än så länge. Vi håller tummarna, eller hur???

Odlingslådorna med sallad, kål, örter mm levererar på allra bästa sätt. Sallad har vi för hela sommaren kan jag säga. Och tur då att just denna kväll skulle vi äta grillat kött med olika toppings och såser i salladsblad var tanken.

Bra uppställning.

Mitt på bordet, på stenplattor, och med speciellt extra hårt, högtryckt kol, börjar vi grillfesten.

Jag har två sallader jag brukar göra när vi gör egen sushi och de tyckte jag passade även här. Och med olika picklade grönsaker som vi fick med hem från Japan.

Jajamen, när det är japansk afton så är det.

Sallad, ris, grillat kött, yuzusås, pickade grönsaker, sesammajjo. Bam!

Hoppas på en repris på detta fler gånger. Långa sommarkvällar vid långbord är verkligen hälsokost för själen.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x