Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

28 juli, 2020

Vi åkte på en tur & fiska makrill i Smögen

När vädret inte bjuder på bad så får man hitta andra aktiviteter. Och vad gör man i Smögen? Jo, man åker med en fiskebåt och fiskar makrill så klart.

“Tror du vi får så där stora krabbor?” Detta verkar lovande tyckte vi.

Båten Ester-Marie med kapten Tommy skulle ta mandom oss en hel dag.

Innan vi klev ombord fick alla flytvästar och spön. För familjen som inte fiskat fler gånger än fingrarna på en hand kändes detta lite läskigt. Eller framförallt svårt.

Vi tuffade ut och fick se Smögen på håll. “Där var vi ju och åt!”

Alla redo och förväntansfulla.

Med en proffsig vana och väldigt pedagogiskt sätt visade kapten Tommy hur vi skulle göra för att fånga makrill. Men det ser ju alltid lätt ut när någon som gjort något tusen gånger gör det. Kommer vi klara det?

Jajamensan!

Familjen fick en fin fångst färsk makrill.

Och nu var det dags att kolla krabbtinorna. Kommer vi även fånga krabbor?

Jo då!

Helt andra krabbor än de där små som barnen fångar på stranden. Aldrig sett så stor krabba faktiskt.

Och med i tinorna fanns även vackra sjöstjärnor till sonens stora glädje.

   

Vilken dag vi fick. En hel dag flög förbi. Och även säl såg vi sticka upp bland vågorna men den var kameraskygg.

Vi for förbi vackra ön Hållö. Den bestämde vi att vi ville besöka. Ska ha fantastiska klippor att bada från och sk marmorbassänger.

När vi kom tillbaka till hamnen var det dags för att rensa fisken. Så överraskad och imponerad av barnen dels för att de ens ville rensa men än mer över deras duktiga teknik. Hade inte kunnat göra det bättre själv.

Medan vi rensade fisken kom kräfttrålarna in med helt nyfångade och nykokta havskräftor. Jag har aldrig kommit så nära dessa delikatesser så att kräftorna är kokheta.

Så klart frågade vi om vi kunde få köpa några och det fick vi. Direkt från båten.

Hemmavid stektes vår egenfångade makrill och den middagen med fortfarande varma havskräftor och vår makrill kan ha varit den godaste måltiden hittills på västkusten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.