När jag senast skulle gräva mig ner i en Alladinask vid jul och ta min favorit, fransk nougat, blev min besvikelse stor. Den var bortplockad! Men, var det alltså bara jag som tyckte mest om den?
Den mjuka vita sega nougaten (inte att förväxla med chokladiga nougaten) doppad i mörk choklad tycker jag är en smashing kombo. Den finns ju att köpa som stora kakor i godishyllan men jag gillar den som den var i chokladasken, liten och med mycket choklad. Jag är annars inte så överförtjust i choklad men här, i hop med nougaten blir det så bra. Detta får mig ju mig att vilja göra egna små franska nougatpraliner. Och när man ändå är i gång så kan man väl forma nougaten till ägg och så har det i en snabb vändning blivit ett perfekt påskgodis!
Franska nougatägg
Köpte färdig nougat, tog mindre bitar (2X2 cm) och tryckte lätt till små ägg. Smälte blockchoklad i vattenbad och doppade i ett ägg i taget – la på en skärbräda med bakplåtspapper. Ställde i godbitarna på skärbrädan i kylen i någon minut så chokladen stelnade. Tog ut dem och ringlade över lite mer smält blockchoklad för dekoration.
Så smarriga…
Kika gärna in på min nya blogg! 🙂
http://wallinlisas.blogg.se/