Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

17 februari, 2013

Smarriga schlager banana-pops

Cake Pops har sedan nått år visats i tusentals tidningar och bloggar och de ser helt magiska ut. Gör man en sökning på Cake Pops så får man 29 miljoner träffar. Helt klart poppis.

Sett en variant med bananer som jag gärna ville testa; Banana Pops. Lite mer vitaminer men minst lika sött och gott. Snabbt gick det också. Det blev ett perfekt godis till melodifestivalen igår.

Du behöver: bananer, mini-marshmallows, sugrör eller pinnar, choklad att smälta, jordnötssmör och olika toppings. Jag hade hackade hasselnötter, pralinströssel, kokos, chokladbitar, kanderat sockerströssel och chokladströssel. Men så klart är det fritt fram och gissar att det finns en massa fler varianter.

Tänk på att bananerna gärna får vara lite fläckiga så de fått mer sötma men inte för bruna så de tappat sin fasthet. Lagom alltså.

Gör så här: Smält choklad i micro eller vattenbad. Trä på mini-marshmallows (jag tog två) på sugrören eller pinnarna. De hindrar bananerna från att glida ner. Skär bananerna i den storlek ni önskar och trä på. Doppa i/häll över chokladen eller bred på jornötssmör. Avsluta med en till marshmallows, om ni önskar. Strö nu över önskad topping. Lägg på smörpapper eller ställ i ett glas så att chokladen kan svalna och stelna innan servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.