Jag hade inte testat muscovadosås tidigare men fick det på vår roadtrip här om sistens och blev helt frälst. Vilken fantastisk sås och vilken underbar smak.
Muscovadosås är som en krämig kolasås men med mer karaktär i smaken. Perfekt som kolasås till alla möjliga efterrätter, glass och gärna varm frukt. Som grillade persikor.
Muscovadosocker har kommit och gått i mitt kök. Inte alltid fått fart på användandet. Nu tror jag minsann att det smakrika sockret är här för att stanna. Denna sås kan nog bli en klassiker i det Lythska hemmet!
Muscovadosås till efterrätter – som sötsalt kolasås
Ingredienser
3 dl grädde
1 dl mörkt muscovadosocker
0.5 dl ljus sirap
1 vaniljstång
25 g smör
Gör så här: Se till att muscovadosockret är utan klumpar. Häll i grädde, muscovadosocker, sirap i en kastrull. Skär upp en vaniljstång, rispa ur alla kärnor och lägg i kastrullen. Koka ihop på svag värme ca 10 min.
Lägg i smöret och rör ihop såsen. Låt svalna.
Recept från HÄR.
Här är serveras muscovadosås till grillade persikor, lättvispad grädde och sötsalta mandlar. Vilken fullträff i kombination!
Hmm… sötsalta mandlar tänker du? Ja, det gjorde vi också när de skulle göras men min rediga vän googlade fram det hela och de gjordes så här:
Sötsalta mandlar
Ringla 2 tsk matolja över mandlarna och rör om. Strö över 1-2 tsk strösocker, 2-3 nypor flingsalt och blanda. Lägg upp och servera.