Godmorgon! Här får du ostfyllda croissanter av mig. Kanske den ultimata frukost- och brunchmackan? Det är ju liksom två i ett här. En frasig varm nybakad croissant samt krämig smält ost som mättar. Jag tror i alla falla att ostfyllda croissanter kommer bli en ny favorit här för att stanna i funkiskåken. Mums!
Och bara för att du ska fatt vad jag menar så ska du spana in dessa:
Som sagt; frasig nybakad croissant med smält varar ost i. Pang tjong och lyckan är gjord!
Ostfyllda croissanter. Frasiga, varma och krämiga
Ingredienser:
1,5 dl riven smakrik ost
4 smördegsplattor
1 ägg
Gör så här: ta fram de frusna smördegsplattorna och låt tina något i 10-15 minuter. Sätt på ugnen på 200°. Riv osten på den grova sidan av rivjärnet.
Kavla ut en smördegsplatta i taget, lite grann på längden och sedan på bredden så mycket det går. Skär sedan till den nu stora rektangeln till en lång triangel. Lägg 2 msk riven ost utbrett i botten av triangeln. Vips samman ett ägg och pensla kanterna på smördegen. Rulla ihop rätt tajt. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Forma, böj smördegsrullen till en klassisk croissantform. Pensla över hela med ägg och grädde mitt i ugnen i ca 20 minuter, tills smördegen fått en gyllene färg och blivit frasig. Låt svalna något innan servering, smält ost är brännhett.
Väldigt snabbt och enkelt får du till den där rätt proffsiga känslan. Ja men du känner väl mig vid det här laget…? Jag älskar ju genvägar och smördeg är en av de bästa sätten att snabbt få till något gott.
Inte en dålig frukostbuffé jag fick till denna dag, eller hur? Om du vill har fler tips på frukost och brunch har jag ett matigt (!) inlägg med massa tips HÄR.
Blev sugen på denna låt. Tyckte den passade fint in här. Så nu fick du även ett sinne till kittlat, ha ha.
Och så har vi då ”efterrättsmackan” som jag kallar den. Rostat bröd, stark ost och marmelad. Ett måste varje helg.
Önskar dig en fin lördag! Hoppas den ska smaka gott.