Slussens pensionat, ett litet paradis på Orust

Skåne ligger bakom oss och vår resa fortsätter, vi tar sikte mot norr och Slussen. Och då inte den i Stockholm utan Slussen på Orust och närmare bestämt Slussens Pensionat.

Vi besökte detta lilla paradis 2022 och då bara några timmar över dagen och det gav mersmak så vi bestämde att vi skulle försöka komma tillbaka för att bo över. Nu när vi skulle ta oss än längre upp och just passerade Slussen bokade vi in oss på pensionatet för middag och natt. Och dt fina med Slussen är att det är spelning nästan varje kväll så med middagen kom även konsert.

Nyckel hämtat på pensionatet och väskor lämnade på rummet för att snabbt plocka med badkläder och satte fart mot klipporna.

Det vackra pensionatet ligger bokstavligen på vattnet, precis vid klipporna och badplatsen.

Klippor, flera bryggor och hopptorn – som en sommardröm. Så otroligt härligt att vi kunde komma tillbaka och dessutom få en perfekt sommardag med sköna temperaturer i både vatten och luft.

Alltid något att undersöka.

 

Det har inte varit en glassommar för mig i år. Eller jo, som efterrätt men inte så mycket styckglass. Men kanske för att jag skulle vänta på denna goding för hallå i lådan vad god. En vegansk glass från tre vänner som nu åker upp på min topp 5.

Bad och sol avklarade så innan ombyte för middag tog vi en liten fördrink och snacks på den vackra verandan.

Ett sommarrum att längta till.

Nu till pensionatets matsal för middag och musik.

Köket drivs av David Lundquist som är Årets Kock 2018 så här är allt gott.

Sedan blev det fullt ös när Haaks klev på. Allsång, dans, stoj och skoj.

Med magen fylld av allt gott, dansbenen mjuka och öronen ringande av musik somnande vi gott i vårt lilla rum. Resan fortsätter på västkusten.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria
Maria
1 månad sedan

Roligt du gillar glassen från tre vänner! Kolmen Kaverin Jäätelö från Finland. Den är så god och finns alltid i frysen här hemma. Min favorit är kaffe glassen.

Helena Lyth
Helena Lyth
Svara på  Maria
1 månad sedan

Åh tack för tips, den måste jag kolla upp.

Kram
Helena

Du kanske också gillar...

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x