Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

9 juni, 2024

Femtioårspresent med kryss, brunch samt rensning

Igår var jag och maken bjudna på något helt underbart. Jag fick i femtiårspresent en brunch med tillhörande Melodikryss i högtalarna. En present jag kände träffade mig så rätt. Otroligt tacksam över den på massa sätt. Så mycket jag, ett minne för livet och tid att umgås. Sådant som är ovärderligt.

09.30 samlades vi hemma hos våra vänner för att de tre familjernas barn skulle få en egne brunch hemma hos dem och “barnvakt” varann. Sedan till Kelp för oss 6 vuxna.

Melodikryss och pennor utlagda och världens gulligaste serpentiner och ballonger.

Löpande kom olika rätter och i högtalaren spelades då Melodikrysset. Vi delade in oss i 3 lag och löste under yttersta hemlighet men sedan hjälpte vi varann. För vi vill ju ha större chans att vinna ha ha.

Efter brunchen så mötte vi upp barnen igen och fikade i trädgården. Sådan lyx på alla sätt.

Sedan förlöpte dagen med att åka till Myrorna i flera vändor med allt jag rensat ut. För varje låda och kasse kände jag mig lättare. Jag pratade om detta i senaste poddavsnittet, lyssna HÄR, att jag kommit på att jag dödstädar. Och för dig som inte är bevandrad med uttrycket ska inte skrämmas av ordet för det handlar egentligen om att rensa så man gjort sig av med allt onödigt. Ja som det anhöriga ska slippa hantera om man skulle gå bort. Fast man inte tänker lämna jordelivet på många decennier!!! Man rensar alltså för sig själv. Finns massa böcker om detta och det har blivit en svensk succé världen över.

Nu är denna rensning helt klart även av en annan anledning: vi har bott i huset i 11 år och om man som jag tidigare flyttat var 4-6 år har jag då naturligt gjort utrensningar när jag packat ner bohaget. Nu har ju detta inte skett sedan 2013 så med tre växande barn med allt vad det innebär har förråden fyllts till bredden. De där barnböckerna som jag inte kommer läsa högt igen och de skulle aldrig komma på idéen att lägga tid på.

Idag är det söndag och jag sitter här och skriver vid en skön söndagsfrukost. Dottern har lämnat nybakade kakor till hennes klass fikaförsäljning vid skolan där det är vallokal. Dit ska vi och rösta idag, sedan kanske göra något vettigt i trädgården eller bara slappa. Fördelen med att rensa i sina skåp och förråd att jag får mycket tid över nu. Inga dåliga samveten kvar. Bara tid att slappa. Typ.

Comments (2)

 • Vill du berätta gärna mer om din rensning? Kanske ett eget inlägg t.o.m?

  Använde du någon särskild metod? Har resten av familjen varit involverad?

  • Hej Jenny och STORT tack för ditt förslag och din kommentar. Ja men vad bra, så klart jag ska få ner det. Tack igen

   Kram
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.