Dipp med feferoni – inspirerad av Grekland

Vi blev vi serverade en dipp till brödet på båtluffen, greklandsresan i somras och jag kunde inte förstå vad smaken kom ifrån. Den var så bekant men det tog mig lång tid för att komma på vad det var. Det var ju feferoni!

Kanske du är som jag som alltid ber om fler feferonis till din kebab. Jag kan få enormt sug efter feferoni men då den som inte är superstark för då går jag sönder.

Dippen var så god, lite syrlig och alldeles perfekt till att breda på eller dippa brödet. Jag lade den på minnet och nu gjorde jag mig ett försök att återskapa den.

Dipp med feferoni

Ingredienser:
3 feferonis
1,5 dl grekisk yoghurt
1,5 dl creme fraiche
flingsalt
vitpeppar
spad från feferoni

Gör så här: Blanda samman yoghurt och creme fraiche i en skål. Finhacka feferonin och vänd ner. Krydda och smaka av med flingsalt och vitpeppar. Även några tsk spad från feferonin. Låt stå minst 30 minuter i kylen så smaken sätter sig.

Dippa, eller bred på, härligt bröd och grönsaker. Jag tyckte smaken kunde passa något sött så jag delade ett plommon och klickade på. Mina damer och herrar: det var fantastiskt.

Jag måste säga att det här med plommon var en succé. Men så klart egentligen: salt, syrligt och sött. Tre saker man gillar. Nu önskar jag dig en fortsatt fin fredag.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x