Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

30 juli, 2020

Recept crabcakes som på The Boathouse i New York

Jag var ju bara tvungen att göra crabcakes när jag var i skaldjursmecka här i Smögentrakten. Att ha möjlighet att göra riktigt goda crabcakes som från The Boathouse i New York (läs mitt om mitt besök där HÄR) när det är skaldjursdiskar vart man än vänder sig här var ett måste.

Och för dig som inte varit i New York eller på The Boathouse undrar så klart vad jag nu svamlar om men det är en av de mest fantastiska matupplevelserna jag haft och just dessa crabcakes är legendariska. Så saftiga, så välsmakande och helt perfekta.

Innan sommaren träffade jag en av mina vänner som var med på den resan och hon hade då gjort egna crabcakes. Det måste jag ju också göra. Sagt och gjort, nu blev det av!

Recept crabcakes som på The Boathouse

Ingredienser, 5 stora eller 15 mindre
1 kg krabbklor
2 dl majonnäs
1 ägg
2 dl panko (japanskt ströbröd)
2 tsk old bay-krydda (en amerikansk fiskkryddsblandning)
1 dl hackat grönt; lika delar persilja, vårlök och koriander
smör att steka i

Gör så här: Knäck krabbklorna och pilla ut allt krabbkött, var noga med att inget skal kommer med. Finhacka allt grönt. Klicka i majonnäs, knäck i ägg, strö över panko och krydda. Rör samman till en smet, se till allt fördelas jämnt.

Dela degsmeten till 5 “biffar” eller 15 mindre munsbitar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek krabbkakorna, crabcakes, på hög värme. De ska få en stekt gyllene yta på varje sida.

Servera gärna med majonnäs blandat med shirasha och grönsallad samt citronklyftor.

Jag ska inte sticka under stol med att det är rejält pilligt att få ut allt kött ur korna men det är värt det. Lovar på heder och samvete. Så sätt på bra musik och tänk på det som meditation, ha ha.

Och så kan man alltid drömma om New York. Här är scenen från The Boathouse i en legendarisk SATC-scen. Underbart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.