Skapa en Hot Cacao Bar hemma – senaste jultrenden

Du kanske har sett dem på bilder i tidningar eller i ditt sociala medie-flöde? Jag har i alla fall fullkomligt drunknat av bilder från personers kök eller vardagsrum där de visar upp sin hörna eller hylla där det är en bar ämnad för varm choklad, en sk Hot Cacao Bar. Alltså inte en hel bar på golvet utan en hylla på en köksbänk tex. Det har blivit en jättetrend och jag väljer att göra min egna variant. Jag har liksom huset fullt så jag kan inte skapa en hel bar även om det så var en hylla… Men en härlig bricka kan jag få till. Och för att minimera innehållet på den använder jag godisarna för tt skapa den varma chokladen. Smart va?!

En bricka med det jag vill ha i min varma choklad. I de man ser på Sociala medier så är en viktig del att köpa en liten hylla (som sålde slut på nolltid) och tydligen viktigt med specifika koppar för den varma drycken, gärna med julmotiv som tomtar, snögubbar eller pepparkaksgubbar. Jag tycker min fina tekopp pappa använde varje morgon passar alldeles utmärkt…

Skapa en Hot Cacao Bar hemma – lyxig varm choklad

Det jag vill ha med, utöver den varma mjölken, är då cokladpraliner (mörk- och mjölkchoklad), vispgrädde, marshmallows och polkastänger. De två sistnämnda är mest för att de liksom ska vara med. För att sätta den juliga stämningen men egentligen behövs de inte. Men för brickans snygghetsfaktor så är de bra… Sånt är också viktigt!

Och här kommer då mitt trick: de chokladpraliner jag serverar till använder jag också som smaksättare till varma chokladen. Att jag alltså använder pralinerna i den varma mjölken för att få varm choklad. Jag ville testa min idé och blev överraskad över den djupa och lite lyxiga smaken pralinerna gav mjölken. Det här måste du testa.

Och sedan är det ju fint att sätta chokladkulorna på (kapade) grillpinnar om du ska servera gäster så de kan själva göra sin varma choklad. Och sedan riva praliner över grädden för extra piff och smak.

Det blev verkligen bättre än vad jag vågade tro innan testet. Överraskande djup smak.

Min typ av Hot Cacao Bar. Inte köpa saker som sedan får stå i skåp 48 veckor utan använda det jag har och smaksätta med sådant jag gillar.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Alice Palm
Alice Palm
24 dagar sedan

Vad köpte du för choklad?

Du kanske också gillar...

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x