Hiyayakko. Så tillagar du silkestofu till fantastisk rätt

Sillkestofu med dressing och krisp. Låt oss bara ge den lite kärlek! Att vi plockat upp rätter efter vår Japanresa är lätt att märka här på bloggen tycker jag. Nya ingredienser, smaker och sätt att äta har landat på vårt bord och en av mina nya besattheter är Hiyayakko. Vilket är silkestofu med toppings. Dvs den lena milda, smälta-i-munnen tofun som kryddas upp och serveras kall. Omöjligt att värja sig när det milda lena möter det salta och, om man så vill, heta. Har du inte ännu testat så är det nu i helgen det sker!

Hiyayakko, silkestofu med dressing & toppings

Ingredienser:
1 förp silkestofu
3 msk sojasås
1 tsk flytande honung
1 tsk sesamolja
1 msk sesamfrön
2 krm chiliflakes
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk risvinäger
Knippe salladslök

Gör så här: Häll av tofun och för försiktigt ut den ur sin förpackning så den blir hel på ett fat med liten kant. Silkestofun är skör så det blir lätt nagg på den.

Blanda samman soja, honung, sesamolja, chiliflakes, pressad vitlök och risvinäger i en skål. Skär salladslök fint.

Skär tofun i kuber där den ligger på sitt fat och häll over dressingen. Strössla över salladslöken. Redo att serveras.

Jag serverar den som ett snacks, antingen som en stående förrätt vid fördrinken eller som oftast; när familjen lagar fredagsmiddagen ihop så står hiyayakkon, silkestofun där att ta av under tiden. Perfekt att nibbla på.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x