Följ mig:
Bakning & Godis Desserter Smårätter & plockmat

Ginopizza! En efterrättspizza på bästa sätt

16 oktober, 2021

Minns du Gino? Efterrätten som alla åt som galningar i slutet på 90-talet. Banan, kiwi och jordgubbar gratinerades i ugn under ett täcke av riven vit choklad. Serverades varm med vaniljglass. En sådan dunderhit och den dyker upp då och då på restauranger (stående på menyn på PA & Co där den skapades f.ö.) och hemma hos vänner. Men inte lika poppis.

Vad sägs då om att ta den in i 2020-talet på en pizza? En ginopzza, en efterrättspizza då menar jag.

Ginopizza! En efterrättspizza på bästa sätt

Jag var tvungen att testa idéen med minipizzor och det blev en fantastisk efterrätt. På den varma pizzan blir det som små portionspajer nästan. En fruktpaj med härlig smält choklad. Och när en kula vaniljglas läggs på den nybakade pizzan och smälter ner lite grann - ja då är i alla fall jag hemma så att säga.

Ingredienser:
Pizzadeg, färdig från butiken eller egengjord
Banan
Jordgubbar
Kiwi
Vit choklad
Vaniljglass

Gör så här: Värm ugnen till 200°. Skär all frukt i skivor och lägg jordgubbar och kiwi på hushållspapper för att dra ut lite av vätskan. Riv vit choklad på den grova sidan.

Dela upp pizzadegen i mindre bitar, ca 40-45 g styck, och kavla ut till 3 mm tjocklek. Lägg på plåt med bakplåtspapper.

Fördela frukten på pizzorna men inte för tjockt så pizzadegen inte kan gräddas. ca 3 skivor av varje frukt, se bild. Täck varje minipizza med lager av vitchoklad, ca 3/4 dl choklad per pizza. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Ta ut och servera genast med en kula vaniljglass.

ginopizza ginopizza ginopizza ginopizza ginopizza

Gratis!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close