Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 juni, 2023

Svalaste sommarmaten – Gazpacho med tillbehör

Sommarmat som svalkar – gazpacho med krispiga tillbehör. Sommaren väller över oss och även tipsen på maten som passar dessa ljusa varma dagar. Nu när värmen är så intensiv och det faktiskt är grillförbud på många ställen så kanske inte sommargrillen lockar lika mycket?

Jag har tidigare skrivit och gett recept på gazpacho HÄR men när vi nu gjorde denna somriga middag igen passade jag på att ta nya bilder och då påminna om denna eminenta rätt en gång till. Nu dock utan söta barn med på bild, ha ha.

Gazpacho kan ätas som den är, som en god sval smakrik soppa till förrätt men jag gillar den allra mest så här: iskall i karaff och sedan med en buffé av krispiga tillbehör att lägga i.

Svalaste sommarmaten – Gazpacho med tillbehör

Denna middag blev det med tillbehören: tomat, gurka, selleri, gullök, röd paprika, krutonger samt rostade kryddade kikärtor.

Jag brukar säga att det blir som en soppsallad vilket är så somrigt härligt. Om man vill göra det matigare är det bara att addera på mer, kanske ha något protein till som kryddig korv eller kycklingbitar.

Gazpacho finns färdig på tetra i matbutikerna och om man, som jag, gillar genvägar är det verkligen ett tips att ha ett gäng sådana tetror hemma i förrådet så man alltid är redo för en somrig måltid. Alternativt gör en egen och fryser in så klart.

Och apropå sallader har jag ett gäng som är fina på sommaren som jag slänger in som bonusar:

Caprese med tomat, mozzarella och basilika
Sallad med kallrökt lax och avokado serverad i blad
Tomat- och halloumisallad – både varm och kall
Sommarsallad till grillat med jordgubbar och avokado
• Äkta grekisk sallad – ja som sagt…
• Retro – räksallad
Brödsallad – bra restmat
• Min påhittade franska sallad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.