Charktallrik – perfekt fredagsmys

En tallrik fylld med charkuterier så som kallrökta skinka, salami och ost är ALLTID rätt! Hemma så kan vi göra en sådan här bricka i stället för chipsskålar och gotta oss med framför fredagstv.n. Eller som sensat vi hade middag för vänner; ha det som ett alternativ till förrätt. En stående, mingelrätt som läggs upp på tallrik, bricka eller skärbräda och det är för gästerna att dela. Snabbt fixat och ser snyggt ut!

För att bryta av det salta och ibland feta är det fräscht med vindruvor, päronklyftor, oliver och kanske bröd.  Servera med valfri dryck; cocktails, vin, öl eller läsk.

Här är det Luomo, Tryffelsalami, Serranoskinka, Vildsvinsskinka, Lagrad herrgård, Gruyere och Parmesan

Prenumerera
Notis om
guest

4 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Helena Nygrund
11 år sedan

Mycket godare än chips är det ju! Och för att inte tala om tryffelsalamin-vi är helt galna i den.
Ett tips på ett supergott vin som ”gifter” sig med t-salamin är detta: Diemersfontein Coffee Pinotage (nr 6315).
Åh vad sugen jag blev på er charktallrik nu!
Ha en underbar helg.
Kram från Helena N

Tess
Tess
11 år sedan

Gruyere och tryffelsalami! Kan det bli bättre? 🙂

Helena Lyth
Helena Lyth
11 år sedan

’@ Helena: Åh, supertack för tipset. Det ska kollas in!
Tack detsamma!! 🙂

@ Tess: Nä, tror inte det 😉

Kramar!!

Erica AKA Tomtens Dotter
11 år sedan

Underbart! Det var precis vad det blev till middag igår. Och en bit feta/spenatpaj. Sen bastu och ett par kalla. Sen somna i soffan 🙂

Du kanske också gillar...

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x