Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

21 september, 2018

6 saker att göra i helgen vecka 38

En vecka har lagts till handlingarna och en kommande helg är ännu som ett vitt blad, redo att fyllas med minnen.

Vet inte hur din vecka har varit men min har fyllts till brädden och en viss spänningshuvudvärk ligger och lurar. Det gör att i alla fall jag söker efter en helg med lugn. Inga stora pådrag eller projekt att dra igång.

Några saker som jag vill fylla helgens timmar med är:

1. Plocka svamp!

När man frågar det svenska folket vad som är viktigt här i livet så är “gå ut i naturen” alltid i topp. Att ut och gå lite planlöst med barn är ingen hit men att “gå på jakt” gör ju det hela lite roligare. Finns alltid något att upptäcka. Och vad jag förstår av mina sociala medieflöden så verkar svampen ha poppat upp i skogen. Förra året hade vi en fin tur i svampskogen och en äventyrlig helg i Bergslagen. Får se vad vi kan hitta på i år.

Målet är ju så klart att komma hem med ett gott byte. Finns det något bättre pris än en kantarelltoast egentligen?

 

2. Brunch – alltid!

Förra helgen missade jag en av årets viktigaste högtider: brunchens dag! HUR KUNDE JAG??? Inte svårare än att jag får fira i efterskott. Och för att att kompensera så får jag väl ta i lite extra? Så klart jag får, ha ha! HÄR hittar du hur många tips på brunchmat som helst.

 

3. Rösta på dina bloggfavoriter

I och med att du läser detta förstår jag att du läser bloggar och då är det nu du kan visa din uppskattning genom att rösta fram dina favoriter. Nu är det slutklämmen för nomineringar till Stora influencerpriset.

Om du tycker om det jag gör och finner inspiration här hos mig så anar du inte hur glad jag skulle bli om du ville lägga en röst på mig. Det skulle betyda så otroligt mycket för då vet jag att jag gör något du gillar och uppskattar.

Det finns många kategorier där alla dina favoriter nog kan få plats. Jag tror jag har högst chans i kategorin “Årets kreatör”. Hoppas och håller alla tummar <3

Förra året var jag, Maria och Monica nominerade i den otroligt ärofyllda kategorin “Årets innovatör” där vi till och med vann och Anna María var nominerad till “Årets kreatör”. Hoppas vi alla lyckas komma med på nomineringslistan även i år.

 

4. Kuddkrig & -fred

Är det höst med sommartemperatur? Är det sensommar, indiansommar, brittsommar eller mild höst? Ja, egentligen spelar det ingen roll – jag är såååå redo för att ta kliv in i nästa fas på året i alla fall.

Vill göra några enkla förändringar för att sätta fart mot höst och det gör kan helst med kuddar. Bara att jag inte riktigt vet vilken färg jag ska gå mot. Det är lite av ett kuddkrig om man vill hårdra det hela.

Varit blå, grå och kalla toner i vardagsrummet så nu vill jag få in mer ombonat och mer värme. Hmmm… detta ska bli kul att jobba med.

 

5. Helgens tråkiga men duktiga

Har du kollat när dina skönhetskrämer, mediciner och parfymer gick ut? Kan faktiskt vara rätt skrämmande att se att det ligger där en hostmedicin som gick ut 2016… Så nu ska det rensas och med det kommer jag ju få en massa samma skåp och hyllplan. Det kan behövas.

Bilderna här är gamla och då var det minsann ordning och reda. Så ser det inte ut as we speak…

 

6. Lyssna på repeat

Vad lyssnade du på när du var yngre? När lyssnade du på de låtar senast?

Jag var ett sådant Madonna-fan och denna låt gick varm kan jag säga. Jösses vad LP-skivan spelade om och om igen. Får sådana flashbacks till flickrummet. När livet var lite enklare fast det tyckte man ju INTE då… True Blue baby, I love you!

Ha nu en fin helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.