Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

27 april, 2018

9 saker att pyssla med i långhelgen

Hej fredag och välkommen helg. Och inte vilken helg som helst utan en rejäl långhelg. Valborg på måndag och ledig 1.a maj på tisdag ger en klämdag vilket är ett fantastiskt fenomen. Nån som sa att det är bara i Sverige detta är brukligt, att man mer eller mindre får automatiskt ledigt om en dag kläms mellan helg och helgdag. Nån som vet om det stämmer?

Hur som helst ska ju då denna helg maxas till bredden, eller hur?! 4 dagar som kan fyllas med allt möjligt. I vår familj är det lite spännande då vårt hus igen hyrs ut till filminspelning så vi måste bo borta en natt. Återigen en staycation för oss men denna gång med hela familjen.

Men vad ska man då göra denna långhelg? Kanske något av detta kan inspirera?

1. Valborgsbrasa med pinnbröd

Ingen valborg utan brasa och om det finns en brasa är ju pinnbröd det perfekta att pyssla med i samma veva. HÄR får du 2 recept och läsa mer om pinnbröd.

 

2. Staycation

När vi ändå är inne på ämnet staycation och hemester är ju denna helg perfekt för det. Antingen hitta ett sista-minuten-hotell i din stad för att verkligen koppla bort vardagen men inte behöva lägga pengar på resan eller stanna hemma men INTE göra vardagssaker. Om det är semester så ska det vara ledigt så ligg inte och fixa rabatter, städa förråd eller sortera tvätt.

För att maxa känslan av staycation äter ni alla måltider ute även om ni stannar hemma i huset. Ät hotellfrukost fast ni inte bor på hotell – det är mitt bästa tips.

 

3. Långfrukosten

Om du nu inte äter frukost på hotell utan vill bulla upp med god frukost hemma ska du lyxa med något riktigt gott tycker jag. Och låta frukosten gå över så där obemärkt till lunch. Det är den bästa starten på en helg tycker jag.

Höjde av lyx är den där goda frukosten som känns syndig. Amerikanska pannkakor, “vanliga” pannkakor och så då Fattiga Riddare! Det ska jag överraska barnen med nån av dagarna i helgen. Som de tjatat…

 

4. Ta ut glädjen i förskott

Har du planerat din sommar än? Om ja; planera djupare! Jag är så att jag kan drömma om en resa eller upplevelse riktigt rejält så jag nästan känner dofter och smaker till t.ex.  det resmål jag tänker på. I mina drömmar är allt perfekt, solsken varje dag, barnen är glada och sams och jag står rakryggad och stolt på stranden i min strandkropp. Liksom ger mig minnen redan, innan ens rätt månad för resan är kommen. Lite galet kan tyckas men det som är bra är att jag med detta kan planera min packning – ser hur jag sitter i en solstol med en bikini i brungröna färger. Då ska jag försöka hitta en sådan bikini. Förstår ni hur jag tänker? Jag visualiserar resan och då min packning och vad jag vill göra på resan så jag kan planera för det.

I år gör vi om förra sommarens succé och båtluffar i Grekland med barnen igen. Håller på som bäst och sätter ihop förra årets resa till blogginlägg med alla mina tips.

Har du inte ens tänkt tanken på sommarplaner? Börja dröm!

 

5. Ha koll på vätskebalansen

Förra helgen var det försommar och allt och alla flyttade ut. Det är alltid samma sak. Från ingenstans fylls gator och torg med folk och jag undrar alltid var alla varit de senaste 8 månaderna…

Oavsett om helgen nu bjuder på värme så vill jag vara beredd på nästa tillfälle och gärna då med något svalt i ett glas. Tex egengjord iste eller citronsaft. Och så klart en vacker karaff att servera ur. Jag suktar just nu efter en karaff i klarglas med yta. Som dessa:

Adlinks: Ultima Thule Iittala, Ripple Ferm living, Grace Blommingville, Jellies Family Kartell.

6. Ta vara på våren – gör violsocker

På väg hem från skolan och förskolan går jag och barnen oftast i ett raskt tempo. eller jag gör det och tjatar på barnen att skynda på men nu på våren har något hänt. Alla är lite gladare, lite piggare och vi kan faktiskt njuta av promenaden. (Jag har inte körkort så de är så illa tvinga att gå!) Det vi just nu tittar mest på är myror, daggmaskar, fåglar och så då alla blommor. Nu i veckan har violen tagit för sig och växer längs med trottoaren. Passa på att plocka och gör ditt egna smaksatta socker med de vackra blålila violerna. Gott och vackert! Läs mer om hur du gör HÄR.

 

7. Se på dina skor – andra gör det

Och där blev det en garderobsförändring i ett nafs. Utan att gå in på för många detaljer så är det ett galet kaos i min garderob. Långkallingar från skidresan blandas med ljusa vårbyxan på golvet i garderoben. Ja, jag må ha städat i rummen men i lådor och skåp är det kaos (hoppas någon känner igen sig…? ha ha). Men det jag verkligen nu vill sätta igång med först innan jag tar den där värsta oredan är skorna. Vinterkängor bort och lättare skor fram. Behövs det uppdateras med något nytt par för vår och sommar? Eller allra helst: kan du fräscha upp dem du har? Och de som ska stoppas undan ska få lite omvårdnad innan de får gå i ide över sommaren.

Adlinks: Stövelknäckt Springyard, Skohorn Springyard, Skoblock Springyard, Skoputskit André Jardin.

 

8. Följfredag

Vill ni titta på vackerheter (ja, ett hittepå-ord men gillar’t) och bli inspirerad till tusen så ska du hälsa på hos dessa två tjejer: Elin och Mari. Så mycket vackert och kreativt. Två proffs, lite lika och lite olika men lika fina, både det de visar upp och som personer.

Foto: Studio Elwa

Elin Wallin, eller Studio Elwa, har ett helt makalöst vackert Instagram och en lika vacker blogg. Så generös med inspiration från sitt hem och hennes barnrum är som en dröm

Foto: Mari Strenghielm

Mari Strenghielm bor i ett drömhus i skärgården och varje vinkel och vrå är så genomtänkt och fint. Finns på både blogg och Instagram.

 

9. Lyssna hela helgen

https://youtu.be/J8AgwgUmI4c

Kan. Inte. Sluta. Lyssna! Jag bara älskar känslan i den här låten. Tar mig till både sommaren och solnedgångar och den nedsläckta snygga baren med vackra cocktails. Sen så är videon här jätteknasig så den kan du strunta i. LYSSNA och NJUT!

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.