Ibland ropar kroppen efter något. Den längtar efter en speciell rätt, en krydda eller råvara. Vet inte om det har med den ljusare årstiden att göra men jag blev helt galet sugen på caprese – italiensk tomat- och mozarellasallad. Det är så enkla och rena smaker med tomaten, mozarellan och basilikan och passar så fint ihop. Salladen funkar i sig självt som förrätt eller till fisk, kött mm som huvudrätt.
Hursomhelst, caprese skulle det bli med de mest stolta basilikaplantorna i mannaminne. Vilka dofter, vilken sommarkänsla! Vi har förhoppningar om att dessa exemplar går att plantera ut och kan njutas av länge. Väntar på lite bättre nattemperatur dock.
Caprese
Ingredienser
Solmogna, saftiga tomater
Mozzarella
Färsk basilika
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Gör så här: Skär osten och tomaten i skivor, knipsar blad av basilikan och sen varvar läckerheterna på ett fat. Ringlar olivolja över alltihop och avslutar med flingsalt och några drag med pepparkvarnen. Klart! Enklare och snabbare går det nog inte att få njutning på ett fat.
Du kanske också skulle gilla en äkta grekisk sallad.
När jag flyttade till Zurich så bodde jag på hotell de två första månaderna och jag åt detta VARJE kväll… haha personalen måste trott att jag var knäpp. Men det är ju så GOTT!!