Visst, jordgubbar vill man nog ha som dom är så här års, med glass eller mjölk. Eller på en smarrig sommartårta. Men ibland vill man hotta till dem för att få lite variation och om ni är som jag som redan avverkat några liter så kan denna fräscha sallad vara ett alternativ.
Lime och basilika passar gubbarna oväntat bra. Och servera med tex en citronkesella så blir det en smaksensation. Vansinnigt enkelt men även vansinnigt gott!
Jordgubbssallad – jordgubbar med basilika & lime
Ingredienser:
2 liter jordgubbar
2 st lime
Basilika efter smak
0,5 dl rörsocker
Gör så här: Dela jordgubbarna i bitar och lägg i skål. Pressa över lime, strö över socker. Skär basilikabladen i strimlor och strössla över jordgubbarna. Blanda försiktigt. Låt stå ett tag innan servering så gubbarna får ta smak av lime och basilika. Servera med förslagsvis yoghurt eller citronkesella.
Det vattnas i munnen. Dina Itiala skålar är fina. Min mamma hade dom.
Vad bra! Bara att mumsa på!
Visst är de fina?! Och klassiska. Just dessa skålar hittade jag för en billig penning på Höganäs Outlet. Verkligen ett ställe att rekommendera.
Så gott, testa också med lite balsamvinäger nästa gång, oväntat gott!
Åh, tack för tipset. Passar nog perfekt. Tycker annars att balsamvinäger är för sött till sallader tex. Men här är det nog perfa!
Glad midsommar!
[…] Marinerade jordgubbar med basilika – http://blogg.skonahem.com/hemmamedhelena/2013/06/19/jordgubbssallad-jordgubbar-med-basilika-och-lime… […]