Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

31 augusti, 2013

I kväll är det cykelfest! Hjälp, vad ska jag ha på mig?

Jajamensan! I kväll ska det cyklas, minglas, ätas och husinspekteras.

Nu när vi flyttat till hus i villaområde, från citylivet, är det mycket som vi får lära oss och ta in. En mycket rolig sak är att på dessa få månader vi bott i hus har jag haft mer kontakt med mina grannar än vad jag någonsin haft under de 20 år jag bodde i lägenhet i innerstan. I trappuppgångar kan man gömma sig och vara anonym. I kväll kulminerar det med en enormt social fest, en cykelfest. Det går ut på att förrätt, varmrätt och efterrätt serveras i tre olika hem och där emellan cyklar man. Kl 17 ska alla deltagare mötas och få sina cykelscheman. Rätterna är utdelade sedan några dagar och jag å maken har fått efterrätt på vår lott. Det är 6 personer vid varje måltid och då vi är nya i grannskapet så kommer vi möta främlingar vid varje rätt. Det gäller att vara på den rätta humörsidan alltså och vara mingelproffs. Allt avslutas med en gemensam fest i en stor lokal i grannskapet.

Att ha efterrätt är en ganska tacksam uppgift. Alla gästerna har vid det laget slappnat av och är inte superhungriga. Att bjuda på nåt sött och smaskigt kan ju aldrig gå fel. Vi har vänt och vridit på vad vi ska bjuda på. Det handlar lite om logistik då vi, enligt schemat, har 15 minuter på oss att förbereda. Sen så är det varje år ett tema och i år är det favoriter. Ett mycket öppet tema som nästan försvårar. Speciellt då man även ska klä ut sig. Men en klar favorit är ju min chokladsås. Världens godaste faktiskt… Så vi har bestämt oss för att göra en marängsviss-buffé. Gästerna får plocka på sig bäst de vill av glass, grädde, chokladsås, nötter, bär och frukt. Där kan vi nog inte gå fel, eller?

MEN, vad ska jag ha på mig?? Jag har ännu, bara några timmar kvar, ingen aning om vad jag ska ha på mig. Temat favoriter är så öppet så det kan vara precis vad som helst ju. Men då jag är en aningens tjock om magen är det ju inte så att plagg i garderoben passar direkt. Och vad har jag för favorit som är gravid/rundlagd? Jag är helt nollställd faktiskt. Tips emottages tacksamt.

Maken ska vara The Dude i filmen Big Lebowski. En skön karaktär. bara att klä sig i pyjamas/mysbyxor och vara så slapp det bara går. Smart drag av maken. Sen så är det faktiskt hans favoritkaräktar så det är en sann utklädnad. Bild från HÄR.

Sen så kan jag säga att det kommer städas rejält idag. Råder ett smärre kaos här. Lite av grejen är ju också att få se hur grannarna har det inomhus. Husen häromkring är byggda samtidigt och väldigt lika på utsidan. Superkul att få se hur andra inrett. Kanske får härlig inspiration. Vi är ju långt ifrån färdiginredda, tex så är inga tavlor uppsatta i vardagsrummet än. Men, det får gästerna ta. Vilka de nu är. Tror de kommer tycka om oss ändå… Hoppas jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.